ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αν δεν σας αρέσει ή αν σας έχει κουράσει ο κλασσικός τρόπος μαγειρέματος του τραχανά, ο Γιώργος Τσούλης σας προτείνει σούπα με μία εναλλακτική συνταγή, που σίγουρα προσθέτει σε γεύση και νοστιμιά!
Ο σεφ υπενθυμίζει ότι, αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε χοντρό τραχανά, θα χρειαστούμε περισσότερη ώρα βρασμού.
Υλικά
300 γρ. ξινό τραχανά, ψιλό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1320 ml ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
Έπειτα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον τραχανά, την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 10-15 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, τη σερβίρουμε ζεστή.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οικογένεια Γεωργούδη: Οι ελαιοπαραγωγοί από το Πήλιο που κατακτούν τον… Parthenon της παγκόσμιας αγοράς ελιάς
- Τι φέρνει το νέο νομοσχέδιο για τα μέλη ΔΣ των εταιρειών: Οι ποσοστώσεις και η δυσκολία εξεύρεσης κατάλληλων στελεχών
- Εφιαλτικά τα σενάρια για την ελληνική ακτοπλοΐα – Η κυβέρνηση αναζητά λύσεις για να μην εκτοξευτούν τα εισιτήρια
- Στον «αέρα» το Mega News, έρχεται το Athletico, γιατί δεν πουλάει ο Ιβάν, νέες συνεργασίες για Κοκλώνη και 2 δημοσιογράφοι γίνονται… ηθοποιοί