Περιεχόμενα
Συνταγή για μπριάμ σουφλέ από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε το πιο νόστιμο φαγητό με πατάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και καρότα, με κρέμα γάλακτος και τυριά!
Συστατικά
- 2 πατάτες
- 2 μελιτζάνες
- 2 καρότα
- 2 κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος light
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 4 αβγά, μεσαία
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι βασιλικό
- 200 γρ. mix τυριών
- 200 γρ. φέτα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες πάχους 1 εκ. και τις απλώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυδωνάτα κομμάτια περίπου 1 εκ. πάχος και τα βάζουμε στο σκεύος με τις πατάτες.
- Κόβουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες και τα βάζουμε στο σκεύος.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια, και τα βάζουμε στο σκεύος με τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ψήνουμε 40-50 λεπτά. Ανακατεύουμε ανά 10-15 λεπτά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τα αβγά, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να σπάσουν καλά τα αβγά.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον βασιλικό και τα ρίχνουμε στο μπολ με την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αφαιρούμε τα λαχανικά από τον φούρνο και χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Απλώνουμε πάνω από τα λαχανικά το mix τυριών και τη φέτα, και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και ψήνουμε στον φούρνο 30-40 λεπτά να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά.
- Αφαιρούμε το σκεύος από τον φούρνο και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δείτε βίντεο με τη συνταγή
Διαβάστε επίσης:
Πορτοκαλόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Καλοκαιρινό κοτόπουλο με βασιλικό και μοτσαρέλα από τον Άκη Πετρετζίκη