Συνταγή για μπριάμ σουφλέ από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε το πιο νόστιμο φαγητό με πατάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και καρότα, με κρέμα γάλακτος και τυριά!

1

Συστατικά

  • 2 πατάτες
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 4 αβγά, μεσαία
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό
  • 200 γρ. mix τυριών
  • 200 γρ. φέτα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες πάχους 1 εκ. και τις απλώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυδωνάτα κομμάτια περίπου 1 εκ. πάχος και τα βάζουμε στο σκεύος με τις πατάτες.
  • Κόβουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες και τα βάζουμε στο σκεύος.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια, και τα βάζουμε στο σκεύος με τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ψήνουμε 40-50 λεπτά. Ανακατεύουμε ανά 10-15 λεπτά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τα αβγά, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να σπάσουν καλά τα αβγά.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον βασιλικό και τα ρίχνουμε στο μπολ με την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αφαιρούμε τα λαχανικά από τον φούρνο και χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Απλώνουμε πάνω από τα λαχανικά το mix τυριών και τη φέτα, και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και ψήνουμε στον φούρνο 30-40 λεπτά να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά.
  • Αφαιρούμε το σκεύος από τον φούρνο και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή

Διαβάστε επίσης:

Πορτοκαλόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Καλοκαιρινό κοτόπουλο με βασιλικό και μοτσαρέλα από τον Άκη Πετρετζίκη