Υγιεινά μπισκότα βρώμης με μπανάνα και κομματάκια σοκολάτας από τον Άκη.

Απλά, εύκολα και γρήγορα cookies που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Συστατικά

  • 1 μπανάνα, μέτρια, ώριμη
  • 70 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 80 ml ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 170 γρ. βρόμη χωρίς γλουτένη
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 85 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
  • 30 γρ. καρύδα, τριμμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Απλώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μπανάνα και με ένα πιρούνι την πιέζουμε κάνοντάς την πουρέ.
  • Προσθέτουμε τις ζάχαρες, το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βρόμη, τη σόδα, την κανέλα, το αλάτι, τις σταγόνες σοκολάτας και την τριμμένη καρύδα στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια μας το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Το μείγμα μας θα είναι αρκετά πηχτό.
  • Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα των 30 γρ. και απλώνουμε στα ταψάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Φροντίζουμε να αφήσουμε κενό μεταξύ τους.
  • Βρέχουμε τα χέρια μας και πιέζουμε ελαφρά τα μπισκότα μας να γίνουν πιο επίπεδα. Κάποια κομμάτια σοκολάτας πιθανόν να ξεχωρίζουν από τα μπισκότα. Με τα χέρια μας απλά τα πιέζουμε πίσω στα μπισκότα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 12-14 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα μπισκότα.
  • Όταν είναι έτοιμα, αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Σπαγγέτι aglio e olio από τον Άκη Πετρετζίκη

Ριζότο με γαρίδες από τον Άκη Πετρετζίκη

Το γαλακτομπούρεκο του Άκη