Ένας πεντανόστιμος μεζές για το τραπέζι της Παρασκευής

Την ιδανική συνταγή για να φτιάξουμε πεντανόστιμο μπεκρή μεζέ μας δείχνει ο Άκης Πετρετζίκης. Ένα πολύ γευστικό φαγητό για το τραπέζι της Παρασκευής.

Δοκιμάστε το!

Υλικά

700 γρ. χοιρινό, λαιμό
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πρέζα μπούκοβο
1 κ.γ. κύμινο
1 κύβο κότας
400 γρ. κρασί κόκκινο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. μέλι
200 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

ρίγανη
ελαιόλαδο
πιπέρι
φέτα
ψωμί

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε στην καυτή κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα.

Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.

Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.

Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη:

Μία ιδιαίτερη συνταγή για το τραπέζι της Πέμπτης: Shakshuka από τον Άκη Πετρετζίκη

Σοκολατένιο γλυκό με μπισκότα: Ένα δροσερό επιδόρπιο που θα λατρέψουν όλοι

Λαχταριστά ρολάκια με κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση