ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πλούσια σε γεύση, σοκολατένια, με λίγες θερμίδες και χωρίς γλουτένη. Αυτά τα brownies, με μία μπάλα παγωτό, είναι η διατροφική «αμαρτία» που μπορείτε να κάνετε χωρίς ενοχές.
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια
4 αυγά
300 γρ. καστανή ζάχαρη
60 γρ. κακάο
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα διαστάσεων 25×25 εκ.
Σε ένα ανοξείδωτο μπολ, προσθέτουμε τη μαύρη σοκολάτα και το βούτυρο και στερεώνουμε το μπολ στο στόμιο μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που βράζει. Ανακατεύουμε πού και πού μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και την απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα για 8 έως 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, τη βανίλια, το αλεύρι και το κακάο. Ανακατεύουμε μαλακά με μία κουτάλα ή μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα και το αδειάζουμε στη φόρμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, απλώνουμε τα καρύδια και ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσει να «σκάει» η επιφάνια.
Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και το κόβουμε σε 12 τετραγωνάκια.
Διαβάστε επίσης:
Τα νοστιμότερα κρουασάν χωρίς αυγό και βούτυρο
Gluten-free pancakes με βρώμη: Η συνταγή για το τέλειο πρωινό
Ελαφρύ καλοκαιρινό επιδόρπιο: Γλυκό ψυγείου με Oreo
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση