Ένα λαχταριστό γλυκό, 2 σε 1!

Αν θέλετε να ανακαλύψετε τι συμβαίνει όταν η μηλόπιτα συναντά το cheesecake, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή.

Υλικά

400 γρ. μήλο σε τετράγωνα κομματάκια

250 γρ. μπισκότα Digestive

125 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση

2 πακέτα τυρί κρέμα τύπου Philadelphia

2/3 φλιτζάνι ζάχαρη

3 αυγά

1 κ.σ. κανέλα

1 φλιτζάνι βρώμη

¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

50 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 βαθμούς με αέρα. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι, με προσοχή, χωρίς να θρυμματιστούν. Προσθέτουμε το βούτυρο και αλέθουμε ξανά. Απλώνουμε το μίγμα στη βάση του ταψιού και το πιέζουμε, αφήνουμε έπειτα στο ψυγείο.

Όσο περιμένουμε να κρυώσει η βάση, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Με μίξερ χειρός, «χτυπάμε» το cream cheese με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και χτυπάμε. Προσθέτουμε την κανέλα και το αδειάζουμε στο ταψάκι που βουτυρώσαμε στην αρχή.

Τοποθετούμε τη βρώμη, το αλεύρι και την καστανή ζάχαρη σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και το ρίχνουμε πάνω από τη γέμιση.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά και σβήνουμε το φούρνο. Αφήνουμε το γλυκό μέσα για τρεις ώρες, με την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη. Το αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ και το επόμενο πρωί, είμαστε έτοιμοι.

 

Διαβάστε επίσης:

Γλυκιά απόλαυση σε μόλις 5 λεπτά: Λαχταριστό cheesecake

Καλοκαιρινή απόλαυση: Λαχταριστό cheesecake καρπούζι από τον Άκη

Cheesecake φούρνου με λευκή σοκολάτα και raspberries

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση