Φτιάξτε την πιο νόστιμη ανοιξιάτικη σαλάτα με χειροποίητα τραγανά κράκερ από βαλσάμικο, καλαμπόκι, πιπεριά, ραπανάκια και φράουλες!

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει την πιο δροσερή – και πολύχρωμη – σαλάτα, κατάλληλη για το μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.

1

Συστατικά

Για τα κρακεράκια

  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. κρέμα βαλσάμικο
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης

Για τη σαλάτα

  • 2 καλαμπόκια, βρασμένα
  • 200 γρ. πράσινη σαλάτα
  • 100 γρ. ραπανάκια
  • 1/2 πιπεριά τσίλι
  • 170 γρ. φράουλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. δυόσμο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα κρακεράκια

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
  • Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το αλεύρι, το μπούκοβο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη, και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαργαρίνη.
  • Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο και χτυπάμε ξανά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
  • Απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας για να μην κολλήσει η ζύμη και ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να έχει πάχος 0,5 εκ.
  • Κόβουμε τη ζύμη με έναν κόφτη ζυμαρικών ή με ένα μαχαίρι σε μικρά κυβάκια 2 εκ. και τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Μεταφέρουμε το ταψί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη σαλάτα

  • Τοποθετούμε τα καλαμπόκια στη φωτιά για να πάρει μια καπνιστή γεύση. Εναλλακτικά τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη σαλάτα, τα ραπανάκια κομμένα στη μέση, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τις φράουλες κομμένες στη μέση, το καλαμπόκι σε φέτες και τα κρακεράκια.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, την κρέμα βαλσάμικο και τον δυόσμο ψιλοκομμένο, και σερβίρουμε.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή