ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Φτιάξτε την πιο νόστιμη ανοιξιάτικη σαλάτα με χειροποίητα τραγανά κράκερ από βαλσάμικο, καλαμπόκι, πιπεριά, ραπανάκια και φράουλες!
Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει την πιο δροσερή – και πολύχρωμη – σαλάτα, κατάλληλη για το μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.
Συστατικά
Για τα κρακεράκια
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 80 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. κρέμα βαλσάμικο
- αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη σαλάτα
- 2 καλαμπόκια, βρασμένα
- 200 γρ. πράσινη σαλάτα
- 100 γρ. ραπανάκια
- 1/2 πιπεριά τσίλι
- 170 γρ. φράουλες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
- 1 κ.σ. δυόσμο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα κρακεράκια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το αλεύρι, το μπούκοβο, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη, και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαργαρίνη.
- Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο και χτυπάμε ξανά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
- Απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας για να μην κολλήσει η ζύμη και ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να έχει πάχος 0,5 εκ.
- Κόβουμε τη ζύμη με έναν κόφτη ζυμαρικών ή με ένα μαχαίρι σε μικρά κυβάκια 2 εκ. και τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Μεταφέρουμε το ταψί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη σαλάτα
- Τοποθετούμε τα καλαμπόκια στη φωτιά για να πάρει μια καπνιστή γεύση. Εναλλακτικά τα ψήνουμε σε ένα τηγάνι.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη σαλάτα, τα ραπανάκια κομμένα στη μέση, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τις φράουλες κομμένες στη μέση, το καλαμπόκι σε φέτες και τα κρακεράκια.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, την κρέμα βαλσάμικο και τον δυόσμο ψιλοκομμένο, και σερβίρουμε.