Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό για μικρούς και μεγάλους

Ένα υπέροχο πιάτο ετοιμάζει σήμερα για εμάς η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μπιφτέκια με βρώμη και λεμονάτες πατάτες, μία διαφορετική συνταγή για ένα αγαπημένο φαγητό που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο!

Υλικά

Για τις μεθυσμένες πατάτες

8 πατάτες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια (χυμός)
2 κ.σ. μουστάρδα
1 (350ml) κουτάκι μπύρα
2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
αλάτι και πιπέρι

Για τα μπιφτέκια

800 γρ. κιμάς (από μοσχάρι
κοτόπουλο ή γαλοπούλα) 2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα τριμμένη
1/2 φλ. κουάκερ (νιφάδες βρώμης)
1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Αυτά τα υγιεινά μπιφτέκια με βρώμη, μπορούν να γίνουν με κιμά από μοσχάρι, κοτόπολο ή γαλοπούλα. Πριν φτιάξουμε όμως το μείγμα του κιμά, ετοιμάζουμε τις πατάτες φούρνου.

Για τις λεμονάτες πατάτες

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και τον χυμό του λεμονιού.

Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την μπύρα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 15’.

Για τα μπιφτέκια με βρώμη

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά να μαραθούν. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε 8 μπιφτέκια. Αφού έχουν ψηθεί οι πατάτες για 50′, τότε τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στις μισοψημένες πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25′ περίπου ώσπου να ροδίσουν (ανάλογα το ψήσιμο που επιθυμούμε).

Διαβάστε και όλα τα μυστικά της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια εδώ!

Πηγή: argiro.gr