ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Εύκολη συνταγή για αυθεντική ιταλική πίτσα από τον Άκη Πετρετζίκη.
Το σαββατοκύριακο έφτασε και είναι η ώρα για σπιτική πίτσα.
Τραγανή ζύμη για πίτσα όπως την θέλετε, έτοιμη σε 15 λεπτά! Προσθέστε τα υλικά της αρεσκείας σας!
Καλή απόλαυση!
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 9 γρ. μαγιά ξηρή
- 250 γρ. νερό, χλιαρό
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό + εξτρα, για το άνοιγμα της ζύμης
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- σάλτσα για πίτσα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230° C στον αέρα.
- Βάζουμε μέσα, ανάποδα, ένα ταψί να κάψει καλά όσο εμείς προετοιμάζουμε τις πίτσες.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι.
- Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Όταν πια δεν μπορούμε να το δουλέψουμε με το κουτάλι αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας.
- Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το πόσο θα το αφήσουμε εξαρτάται απο την εποχή.
- Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
- Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε σιμιγδάλι και ανοίγουμε το ένα ζυμάρι μας με ένα πλάστη (αν κολλάει βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι).
- Βάζουμε 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας και τα τυριά της προτίμησής μας πάνω στη ζύμη για πίτσα.
- Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου που έχει κάψει (χωρίς να το βγάλουμε από τον φούρνο) και ψήνουμε για 5 λεπτά.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα 4 ζυμάρια.
- Όταν ετοιμαστεί προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.
Δείτε βίντεο με τη συνταγή
Διαβάστε επίσης:
Λαχταριστά μπέργκερ από τον Άκη Πετρετζίκη
Γρήγορα τυροπιτάκια από τον Άκη Πετρετζίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Marc Benioff (CEO Salesforce): «Όχι» στην πώληση του Τime στον όμιλο Ant1
- International Chamber of Shipping: Νέος Γενικός Γραμματέας ο Θωμάς Α. Καζάκος
- Αυτοδιαχείριση: Πάνω από 13 εκατ. ευρώ μοιράζει για τα πνευματικά δικαιώματα
- Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ: Περισσότερες από 65.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν στον πρώτο κύκλο