• LIFE&STYLE

    Έβαλε στοίχημα και έτρεξε 15.612 χιλιόμετρα σε ένα χρόνο

    • NewsRoom


    Ένα πρωινό, μιας Κυριακής του Απριλίου, του 2014, ο 31χρονος Rob Young, κάθονταν στον καναπέ του σπιτιού του και διαπληκτίστηκε με τη σύντροφό του Joanna Hanasz. Η φίλη του τον κατηγορούσε ότι προτιμούσε να κάθεται και να παρακολουθεί την τηλεοπτική κάλυψη του Μαραθωνίου του Λονδίνου, αντί να πάνε μαζί μία βόλτα στο πάρκο τον γιο τους, Αλέξανδρο.

    1

    Εκείνη τη χρονική περίοδο το τρέξιμο για τον ίδιο ήταν κάτι πολύ βαρετό και έτρεχε μόνο περιστασιακά τα Σαββατοκύριακα μέχρι 5 χιλιόμετρα. Η Hanasz τον κορόιδευε, λέγοντάς του ότι ποτέ δεν θα τρέξει ένα μαραθώνιο. Εκείνη τη στιγμή αυτός γύρισε και της απάντησε: “ Θα το κάνω. Θα μπορούσαν να τρέξω 50 μαραθωνίους”.

    Η Hanasz τότε γέλασε και είπε “50 Μαραθωνίους;”

    Εκείνη τη στιγμή ο Young άπλωσε το χέρι του και της είπε “Βάζουμε στοίχημα είκοσι πένες (περίπου 30 λεπτά) ότι μπορώ. Ένας μαραθώνιος είναι 42,195 μέτρα.

    2

    Το επόμενο πρωί, το ξυπνητήρι χτύπησε τις 3.30 τα ξημερώματα. Ο Rob σηκώθηκε από το κρεβάτι και πήγε και έτρεξε την διαδρομή του Μαραθωνίου του Richmond. Στη συνέχεια πήγε να εργαστεί στη διοίκηση της επιχείρησης ανταλλακτικών αυτοκινήτων χωρίς να έχει κάποια προβλήματα από την προπόνηση. Ένιωθε τόσο καλά δε που μετά την δουλειά του δεν επέστρεψε αμέσως στο σπίτι, αλλά πήγε κατευθείαν στο πάρκο για να τρέξει και άλλο. Την πρώτη εβδομάδα έτρεξε 10 μαραθωνίους. Ήταν πλέον εθισμένος.

    4

    “Την πρώτη ημέρα κατάλαβα ότι όλους τους στόχους, που είχα σχεδόν σε όλη μου τη ζωή, θα μπορούσα να τους πετύχω”, δήλωσε στο Business Insider.

    Κατά τη διάρκεια των 365 ημερών του τελευταίου έτους, ο Rob έτρεξε 370 αγώνες, που ήταν τουλάχιστον 42.195 μέτρα ο καθένας. Ορισμένοι από αυτούς ήταν και μεγαλύτεροι, για τον λόγο αυτό σα να έτρεξε 422 μαραθωνίους.

    5

    Οι μαύρες σελίδες της παιδικής του ηλικίας

    Στο βιβλίο του “Marathon Man” αναφέρει ότι γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό του Yorkshire και πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, καθώς κακοποιούνταν ψυχολογικά και σωματικά από τον πατέρα του, ο οποίος τον κλείδωνε σε μία βαλίτσα και τον απειλούσε ότι θα τον πετάξει στο κλιμακοστάσιο. Άλλες φορές τον κρεμούσε από ένα δέντρο. Μάλιστα, μία από αυτές της φορές παραλίγο να χάσει τη ζωή του. Όταν ήταν 6 χρονών η μητέρα του και η αδελφή του εγκατέλειψαν το σπίτι τους, προκειμένου να σωθούν από τον μεθυσμένο πατέρα του.

    6

    Τώρα πλέον, λέει ότι έχει συγχωρέσει τον πατέρα του, ωστόσο οι σωματικές και ψυχικές ουλές παραμένουν. O Rob αναφέρθηκε και σε μία θετική συνέπεια της κακοποίησης, που υπέστη στα χέρια του πατέρα του: “ Νομίζω ότι ο πόνος είναι το μόνο πράγμα, που έχω λάβει από το παρελθόν μου και που το αξιοποιώ στο τρέξιμο”.

    7

    Στα 31 του χρόνια, ο Rob Young έτρεξε τον πρώτο του μαραθώνιο και ποτέ δεν κοίταξε πίσω. Στο βιβλίο του “Marathon Man” γράφει ότι μετά από περίπου τρεις εβδομάδες από τότε, που ξεκίνησε το τρέξιμο, κατάφερε να τρέχει ένα μαραθώνιο την ημέρα, καθώς το σώμα του είχε πλέον προσαρμοστεί σε όλη αυτή τη διαδικασία.

    9

    Μόλις 46 ημέρες μετά, είχε τρέξει 50 μαραθωνίους, κερδίζοντας το στοίχημα, που είχε βάλει με την Hanasz. Έπειτα από 94 ημέρες, στις 16 Ιουλίου έτρεξε τον εκατοστό του μαραθώνιο.
    “Για να είμαι ειλικρινής, δε νομίζω ότι υπήρξα ποτέ πιο ευτυχισμένος στη ζωή μου,” έγραψε ο Rob στο βιβλίο του.

    12

    Oι δύο μεγάλοι στόχοι του

    Ο πρώτος είναι ότι θέλει να δοκιμάσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής και ο δεύτερο ότι θέλει να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για τα παιδιά.

    Από τότε που ξεκίνησε έχει συγκεντρώσει περισσότερα από £200,000 ($285,000) για φιλανθρωπικά ιδρύματα, που αφορούν παιδιά.

    Σε αναγνώριση των θυσιών του για τα “φιλανθρωπικά ιδρύματα για παιδιά”, ο Rob Young βραβεύτηκε στο Μονακό ως παγκόσμιος πρωταθλητής της χρονιάς.

    13 

    15 



    ΣΧΟΛΙΑ