• LIFE&STYLE

    Έτσι είναι σήμερα το “νησί του θανάτου”

    • NewsRoom


    Καλώς ήλθατε στο νησί Οκουνοσίμα ή αλλιώς  το νησί των κουνελιών. Το νησάκι Οκουνοσίμα (Okunoshima) βρίσκεται στην Ιαπωνία και απέχει μόλις λίγα λεπτά από τη Χιροσίμα με πλοιάριο. Δεν είναι οι πανέμορφες, ξανθές, ιδανικές για βουτιές παραλίες του που προσελκύουν πλήθη τουριστών. Αλλά τα αμέτρητα κουνέλια του. Μυστήριο πώς κατέληξαν στο νησί. Τα πρώτα κουνέλια που βρέθηκαν στο νησί, ήταν μόλις οκτώ και τα είχαν πάει εκεί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για να τους κάνουν πειράματα.

    bunnies

    Φυσικά, η Ιαπωνία είναι η γενέτειρα του Kawaii – η διακριτή πολιτιστική εκτίμηση όλων των πραγμάτων χαριτωμένων – οριοθετημένων κοπάδια των φιλικών κουνέλια είναι μια πολύ μεγαλύτερη έλξη από το Μουσείο Poison αερίου. Όμως, αν και η πηγή των κουνελιών παραμένει ένα μυστήριο, μπορεί να ισχύει ότι η προέλευση των χνουδωτών κατοίκων του νησιού είναι συνυφασμένη με την ιστορία της ως κατασκευαστής των χημικών όπλων.

    kounelia

    Μεταξύ 1929-1945, το ιαπωνικό στρατό κρυφά παράγει πάνω από 6.000 τόνους δηλητηριωδών αερίων στο νησί Okunoshima, το οποίο είχε αφαιρεθεί από τους χάρτες της περιοχής και έχει επιλεγεί λόγω της διακριτική θέση και την απόσταση του από τον άμαχο πληθυσμό. Εκείνη την εποχή, μια ατυχής αποικία των κουνελιών ήρθε στο νησί, προκειμένου να δοκιμαστούν τα αποτελέσματα του δηλητηρίου.

    Τώρα το νησί, σε μικρή απόσταση με το φέρι από την ηπειρωτική χώρα, είναι ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο με ένα μικρό γήπεδο γκολφ, χώροι κατασκήνωσης και όμορφες παραλίες, ενώ τα  στρατιωτικά φυλάκια είναι  διάσπαρτα σε όλο το νησί.

    kounelia.

    Τα περισσότερα διαμερίσματα στην Ιαπωνία απαγορεύουν τα κατοικίδια ζώα, έτσι  δίνεται μια ευκαιρία για  να απολαύσετε τη συντροφιά ενός γούνινου φίλου. Οι επισκέπτες στην Okunoshima μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα για τα εξαιρετικά ήμερα κουνέλια. Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε φαίνεται μια γυναίκα κυνηγημένη από μια “στρατιά” κουνελιών



    ΣΧΟΛΙΑ