• sports

    Εθνική μπάσκετ: Αυτή είναι η 12άδα του Βασίλη Σπανούλη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

    • NewsRoom
    Εθνική ομάδα ανδρών στο μπάσκετ

    Εθνική ομάδα ανδρών στο μπάσκετ


    Την 12άδα, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι ανακοίνωσε ο Βασίλης Σπανούλης.

    Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας με τον φιλικό αγώνα που έπαιξε απέναντι στη Σερβία στη Beogradska Arena, όπου ηττήθηκε με 94-72.

    Πλέον τα βλέμματα όλων στρέφονται στη Λιλ, όπου η Εθνική αντιμετωπίζει τον Καναδά στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο αγώνας αυτός σηματοδοτεί την επιστροφή της Εθνικής στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση μετά από 16 χρόνια.

    Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων τέθηκε ο Κώστας Αντετοκούνμπο εξαιτίας τραυματισμού στο γόνατο με αποτέλεσμα τη θέση του να παίρνει, όπως αναμενόταν, ο Νίκος Χουγκάζ.

    Σημειώνεται ότι οι δύο παίκτες που είχαν παραμείνει στο ρόστερ, αλλά δεν είχαν αγωνιστεί στο Προολυμπιακό τουρνουά ήταν ο Νίκος Χουγκάζ και ο Μιχάλης Λούντζης, με τον ομοσπονδιακό προπονητή να δίνει την τελευταία θέση στον Χουγκάζ.

    Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

    «Η Εθνική Ανδρών ολοκλήρωσε στο Βελιγράδι τα φιλικά προετοιμασίας και το πρωί της Τρίτης 23/7 (10π.μ. ώρα Ελλάδας) θα ταξιδέψει με πτήση τσάρτερ από τη Σερβία για τη Λιλ και τους Ολυμπιακούς αγώνες.

    Λίγο μετά την ολοκλήρωση του αγών στη “Μπεογκράτσκα αρένα” ο Βασίλης Σπανούλης αποφάσισε για τους 12 παίκτες που θα ταξιδέψουν στην Γαλλία και αφού είχε προηγηθεί στην Αθήνα η τελική εξέταση του Κώστα Αντετοκούνμπο από τους γιατρούς, που έδειξε ότι δε μπορούσε να προλάβει τη διοργάνωση και έτσι έμεινε οριστικά εκτός.

    Ο Νίκος Χουγκάζ συμπεριλήφθηκε στην ομάδα, ενώ ο Μιχάλης Λούντζης ολοκλήρωσε την παρουσία του στην ομάδα και θα επιστρέψει στην Αθήνα.

    Οι 12 που θα ζήσουν την εμπειρία των Ολυμπιακών αγώνων, όλοι για πρώτη φορά στην καριέρα τους, είναι οι, Κώστας Παπανικολάου, Νικ Καλάθης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ντίνος Μήτογλου, Τόμας Ουόκαπ, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης και Νίκος Χουγκάζ».

    Θυμίζουμε πως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στο Group A των Ολυμπιακών Αγώνων τον Καναδά (27/7, 22:00), την Ισπανία (30/7, 12:00, ΕΡΤ1) και την Αυστραλία (2/8, 14:30, ΕΡΤ1).

    Διαβάστε επίσης:

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός ο Κώστας Αντετοκούνμπο

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο Νέρωνας και η έπαυλή του – Εργασίες αποκατάστασης

    Τα παιδιά της Stoiximan Belle Équipe δεν σταματούν ποτέ



    ΣΧΟΛΙΑ