Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Έρευνα που εκπλήσσει: Μπορούν οι γυναίκες να έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια της γέννας;

Οργασμός τοκετού

Όσες γυναίκες έχουν βιώσει την γέννα την περιγράφουν ως τον χειρότερο σωματικό πόνο που έχουν υποστεί. Για πολλές μητέρες οι πόνοι είναι πραγματικά αφόρητοι και παρατεταμένοι και γι’ αυτό το λόγο οι πόνοι της γέννας έχουν συχνά χρησιμοποιηθεί σαν σημείο αναφοράς για τους γιατρούς. Όμως, υπάρχει και η αντίθετη πλευρά. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μια νέα έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, μια μελέτη που διεξήχθη από το Positive Birth Movement αλλά και το Channel Mum υποδεικνύει ότι περίπου 6% των γυναικών, ανέφεραν ότι είχαν οργασμό κατά τη διάρκεια της γέννας. Παρά το ότι δεν συζητείται και πολύ, αρκετοί ακαδημαϊκοί και μαίες υποστήριξαν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, λέγοντας ότι και οι ίδιοι το έχουν παρατηρήσει σε γυναίκες κατά τη διάρκεια τοκετού.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι δυο μέρη του εγκεφάλου που είναι ιδιαιτέρως ενεργά, κατά τη διάρκεια του οργασμού, είναι εξίσου ενεργά κατά τη διάρκεια έντονα επίπονων στιγμών, ήτοι ο φλοιός της πρόσθιας μοίρας της έλικας του προσαγωγίου και η ίδια η έλικα του προσαγωγίου. Όμως η άμεση σύνδεση μεταξύ οργασμού και γέννας ακόμα βρίσκεται σε στάδιο έρευνας.

Το 2013 μια έρευνα που δημοσιεύθηκε σε ερευνητικό σεξολογικό περιοδικό, υποστήριζε ότι ο οργασμός έρχεται σε ποσοστό 0,3% των τοκετών. Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν το ποσοστό ήταν όντως έτσι και υπήρξε ραγδαία αύξηση ή αν υπήρχε λάθος στην εκτίμηση του 2013.

Παρ’ όλα αυτά, ο Barry R. Komisaruk, καθηγητής ψυχολογίας στο Rutgers University, ειδικός σε θέματα οργασμών, υποστήριξε ότι είναι απόλυτα λογικό καθώς και στον οργασμό και στη γέννα ερεθίζονται τα ίδια σημεία. Ενώ, εκτός αυτού, υποστήριξε ότι υπάρχει κάτι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον στο θέμα, καθώς υπάρχει άμεση σύνδεση του πόνου με την ευχαρίστηση, κάτι που πρέπει να ερευνηθεί.

 

Διαβάστε ακόμα:

http://www.mononews.gr/dite-ti-ginete-otan-o-donald-trump-tilefoni-ston-obama/43243

Διαβάστε ακόμα:

http://www.mononews.gr/epixeirimatias-dinei-se-ergazomenous-tou-mexri-kai-1-ekat-dolaria/43191

 

Διαβάστε ακόμα:

http://www.mononews.gr/fovos-ke-tromos-periergi-tipi-kikloforoun-anamesa-mas/43295