Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Η επιστήμη λέει ότι οι γυναίκες στην πραγματικότητα προτιμούν τα καλά παιδιά, επομένως, άντε στα τσακίδια γκρινιάρηδες

Είναι μια ιστορία πάρα πολύ παλιά: Αγόρι συναντά κορίτσι. Το αγόρι ζητά απ’ το κορίτσι να βγουν ραντεβού. Το κορίτσι λέει ότι θεωρεί το αγόρι απλά έναν φίλο και βγαίνει με ένα μπάρμαν με σκουλαρίκια και μουστάκι «Fu Manchu». Το αγόρι μπαίνει στο διαδίκτυο για να παραπονεθεί σε άλλους μάγκες γιατί τα κορίτσια δεν γουστάρουν τα “καλά παιδιά” πια, και μετά θα πει ότι δεν τον πειράζει ιδιαίτερα γιατί δεν ενδιαφερόταν γι’ αυτό το χοντρό βρωμοθήλυκο ούτως ή άλλως.

Λοιπόν, άνδρες του διαδικτύου, δεν μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε αυτή τη δικαιολογία. Η επιστήμη έχει επιβεβαιώσει αυτό που οι γυναίκες γνωρίζουν εδώ και καιρό: Στις γυναίκες, τελικά, αρέσουν τα καλά παιδιά! Απλώς δεν τους αρέσετε εσείς, γιατί είστε κόπανοι.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Εξελικτική ψυχολογία» και ηγήθηκε από τον Daniel Farrelly του Πανεπιστημίου του Worcester, ζήτησε σε περισσότερες από 200 ετεροφυλόφιλες γυναίκες να κοιτάξουν δύο σετ φωτογραφιών. Μία από τις φωτογραφίες απεικόνιζε έναν κλασικά όμορφο άντρα, ενώ η άλλη έδειχνε έναν άντρα που ήταν ελαφρώς … λιγότερο όμορφος.

Στη συνέχεια οι ερευνητές περιέγραψαν δύο σενάρια στις γυναίκες. Στο ένα εμπλέκεται ο ένας από τους άνδρες (Πρόσωπο Α) που αγοράζει ένα σάντουιτς και ένα τσάι για έναν άστεγο έξω από μία καφετέρια. Το άλλο σενάριο περιέγραφε τον άλλο άνδρα (Πρόσωπο Β) να βλέπει τον ίδιο άστεγο άντρα, και να «προσποιείται ότι μιλάει στο κινητό του και να προσπερνά τον άστεγο». (Ναι, εντάξει, όλοι το έχουμε κάνει αυτό.) Σε ορισμένα σενάρια, το Πρόσωπο Α ήταν ο κλασικά όμορφος μάγκας. Σε άλλα, ήταν ο ασχημούτσικος.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τις γυναίκες στη συνέχεια να βαθμολογήσουν το πόσο ελκυστικούς βρήκαν τους άνδρες, σε μια κλίμακα από το ένα έως το πέντε. Σε συντριπτική πλειοψηφία, οι γυναίκες ενδιαφέρονταν περισσότερο για το Πρόσωπο Α, ανεξάρτητα από το πως πραγματικά έμοιαζε. «Τα άτομα που εμφάνιζαν υψηλά επίπεδα αλτρουισμού αξιολογήθηκαν πολύ πιο επιθυμητά συνολικά», έγραψαν οι ερευνητές.

Περιττό να πω, ότι αυτό απέχει πολύ από την πρώτη φορά που οι ερευνητές είχαν ανακαλύψει ότι η αλληγορία «τα καλά παιδιά έρχονται τελευταία» είναι μπούρδες. Μια μελέτη του 2003 που ζητούσε από τις γυναίκες να συγκρίνουν τα on-line προφίλ για ραντεβού των “Nice Todd“, “Neutral Todd” και “Jerky Todd” διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες ήταν οκτώ φορές πιο πιθανό να πουν ότι προτιμούσαν να βγουν ραντεβού με τον “Nice Todd” απ’ ότι με τον “Jerky Todd“, παρόλο που και στα τρία προφίλ χρησιμοποιήθηκαν ίδιες φωτογραφίες. (Αν και το γιατί μια γυναίκα θα ήθελε να βγει ραντεβού με κάποιον που ονομάζεται Todd μας ξεπερνάει.)

Άλλη έρευνα έχει ενισχύσει αυτή την ιδέα, λέγοντας ότι ενώ οι γυναίκες ενδιαφέρονται λιγότερο για αρετές όπως η καλοσύνη και η ευφυΐα για τα εφήμερα φλερτ, οι γυναίκες αναζητούν καλά παιδιά για σχέσεις δέσμευσης.

Ορίστε, κύριοι: Ο λόγος που εκείνο το κορίτσι στο  «Tinder» δεν ανταποκρίνεται στα μηνύματά σας δεν είναι γιατί σας μισεί επειδή είστε ένας υπέροχος άντρας. Την απωθείτε γιατί της στείλατε 20 επιθετικά μηνύματά ρωτώντας τη, γιατί δεν σας απάντησε, αφού είστε ένα τόσο καλό παιδί; Εεε, το ίδιο κάνει, αυτή είναι ένα βρωμοθήλυκο έτσι κι αλλιώς.