• LIFE&STYLE

    Εντυπωσιακές εικόνες! Έτσι οραματίζεται το αρχαιολογικό μουσείο στη Δήλο ο αρχιτέκτονας Jean Pierre Heim

    • NewsRoom


    Το όραμά του για ένα νέο πρωτοποριακό αρχαιολογικό μουσείο στη Δήλο είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον αρμόδιο υπουργό, Αριστείδη Μπαλτά, ο διεθνώς αναγνωρισμένος φιλέλληνας αρχιτέκτονας,  Jean Pierre Heim.

    Πρόκειται για ένα σύγχρονο Μουσείο, απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον, το οποίο αποτελεί από μόνο του σημείο αναφοράς. Λάτρης της Μυκόνου, ο Γάλλος αρχιτέκτονας σχεδίασε ένα μουσείο πλήρως εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες μεθόδους για την εξασφάλιση και προστασία των εξαιρετικά σημαντικών εκθεμάτων, αλλά και με πρόβλεψη να στεγάσει και τα εκθέματα που θα φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη τα επόμενα χρόνια από την περιοχή της Δήλου.

    Το πρωτοποριακό project συζητήθηκε σε  συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της FEDHATTA (Ομοσπονδία Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού) Λύσανδρος Τσιλίδης  με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά.

    delos

    DELOS-MUSEUM-03_front-view
    DELOS-MUSEUM-02_aerial-back-birdview

    DELOS-MUSEUM-05_day-timeDELOS-MUSEUM-09_interior

    Ο υπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων πως  ένα τέτοιο σπουδαίο εγχείρημα δεσμεύεται από το γεγονός ότι η Δήλος είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και η εποπτεία της υπόκειται στην Εφορεία Κυκλάδων η οποία είναι καθ’ ύλην αρμόδια να εξετάσει τις προτάσεις στο πλαίσιο του δικού της σχεδιασμού για τον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο.

    DELOS-MUSEUM-13_back-entrance-stair

    Από την πλευρά του ο κ. Τσιλίδης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας, εμβληματικών έργων, με τις αντίστοιχες υποδομές, τα οποία θα προάγουν τον πολιτισμό και θα ενδυναμώσουν τον τουρισμό της χώρας μας.

     

    Απόφοιτος της Ecole des Beaux-Arts του Παρισιού, ο Jean Pierre Heim έχει να επιδείξει εντυπωσιακά projects σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Μύκονο και πρόσφατα στη Σανγκάη. Ενα δείγμα της δουλειάς του:



    ΣΧΟΛΙΑ