Είναι λογικό, όταν μιλάμε για τους Κινέζους, η οποιαδήποτε αναφορά σε αριθμούς να ζαλίζει, ωστόσο για τους φίλους του ποδοσφαίρου τα όσα περιλαμβάνονται στο σχέδιο ανάπτυξης που παρουσίασε σήμερα η κινεζική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, προκαλούν πραγματικό ίλιγγο!
Το φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο υποστηρίζει με θέρμη ο πρόεδρος Ζι Ζινπίνγκ (φανατικός οπαδός του αθλήματος) έχει ως μακροπρόθεσμο στόχο να εξελιχθεί η Κίνα σε μια παγκόσμια ποδοσφαιρική υπερδύναμη έως το 2050, αλλά ως το 2020 θέλει να υπάρχουν 50 εκατομμύρια ενεργοί αθλητές σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα προπονούνται στα 20.000 αθλητικά κέντρα και θα αγωνίζονται στα 70.000 γήπεδα που θα έχουν χτιστεί έως τότε!
Βέβαια, υπάρχει κι ένας μεσοπρόθεσμος στόχος που αναφέρει ότι έως το 2030 στην Κίνα θα αντιστοιχεί τουλάχιστον ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο για κάθε 10.000 κατοίκους και την ίδια χρονιά θα πρέπει η εθνική ομάδα ανδρών να βρίσκεται στην ελίτ της Ασίας, ενώ η γυναικεία στην ελίτ του κόσμου.
Άλλωστε, αν κρίνουμε από αυτά που έχουν πετύχει οι Κινέζοι σε οικονομικό επίπεδο, σίγουρα οι πιθανότητες επιτυχίας τους είναι πολύ μεγάλες, παρόλο που ο αθλητισμός, και δη το ποδόσφαιρο, δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση.
Πόσο μάλλον όταν η Κίνα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 81η θέση της κατάταξης της FIFA πίσω από χώρες όπως η Αϊτή, ο Παναμάς και το Μπενίν.
«Μέχρι το 2050 η Κίνα θα είναι μία πρώτης τάξεως ποδοσφαιρική υπερδύναμη που θα συμβάλλει στο διεθνή κόσμο του ποδοσφαίρου», αναφέρει ως επίλογο η έκθεση της κινεζικής ομοσπονδίας και η εφαρμογή του συγκεκριμένου εγχειρήματος αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον καθώς δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι η Ασιατική χώρα έχει μόλις μία συμμετοχή σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου (το 2002 όταν το συνδιοργάνωσαν Ιαπωνία, Ν. Κορέα).
Διαβάστε ακόμα:
http://www.mononews.gr/dramatiko-sos-apo-ip-igias-igionomiki-vomva-metanastes/37348