Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Δεν φαντάζεστε πόσο χλιδάτα ήταν στο παρελθόν τα γεύματα των αεροπορικών αερογραμμών

Από τα πολλά πράγματα, που προσέχουν οι ταξιδιώτες στις πτήσεις τους είναι τα γεύματα, που προσφέρονται από τις αεροπορικές εταιρείες. Ωστόσο, τα εν πτήση φαγητά, σύμφωνα με το αρχείο εικόνων που κυκλοφόρησαν πρόσφατα οι Scandinavian Airlines, για να γιορτάσουν την 70η επέτειο τους δείχνουν ότι τα γεύματα ήταν “βασιλικά” και άκρως λαχταριστά…

Η συλλογή φωτογραφιών της νορβηγικής εταιρείας, που εντοπίσαμε για πρώτη φορά στη Daily Mail, δείχνουν τους επιβάτες από το 1950 έως τη δεκαετία του 1980 να απολαμβάνουν γκουρμέτ γεύματα, όπως χαβιάρι, αστακό, και ολόκληρο πόδι ζαμπόν στα 35.000 πόδια.

Σε ορισμένες πτήσεις, οι σεφ της εταιρείας εμφανίζονταν με φυλλάδια και εξυπηρετούσαν οι ίδιοι τους επιβάτες. Ακόμα, είχαν τη δυνατότητα να τρώνε με μεταλλικά μαχαίρια και πιρούνια, που σίγουρα δεν θα συναντήσετε σε καμία πτήση σήμερα, εκτός και αν πρόκειται για ιδιωτικό τζετ.

Στη δεκαετία του 1950, οι επιβάτες, που βρίσκονταν σε καμπίνες στο αεροσκάφος DC-6 κατά τη διάρκεια της φύσης έπαιρναν πρωινό στο κρεβάτι.

Στη δεκαετία του 1960 τα γεύματα, προσφέρονταν σε πραγματικά πιάτα, ενώ υπήρχαν γυάλινα ποτήρια και μεταλλικά μαχαιροπίρουνα.

Το 1968 προσφέρονταν από την αεροπορική εταιρεία, στις γυναίκες,που ταξίδευαν με το μωρό του παιδικές τροφές σε βαζάκια.

Σε αυτή τη φωτογραφία, του 1950 ή του 1960, ο σεφ των Σκανδιναβικών αερογραμμών παρασκεύαζε αστακό στην κουζίνα της πτήσης στο αεροδρόμιο Kastrup της Κοπεγχάγης. Ναι, ακόμα και αστακό είχε το μενού.

Το 1969, ορισμένοι επιβάτες εξυπηρετούνταν απ ‘ευθείας από έναν σεφ της πτήσης. 

Την ίδια χρονιά, οι επιβάτες της πρώτης θέσης είχαν την τύχη να απολαύσουν μία ποικιλία κρεάτων, που περιλάμβανε ολόκληρο πόδι από ζαμπόν, σαλάμι και άλλα αλλαντικά, τα οποία σερβίρονται με ψωμί και μπύρα.

Ο αεροσυνοδός έκοβε το ζαμπόν σε φέτες με ένα μεγάλο μαχαίρι μπροστά στους επιβάτες. Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ σήμερα.

Σε περίπτωση που το γεύμα δεν ήταν πλούσιο αρκετά, υπήρχε φρέσκος σολομός.

Οι επιβάτες σερβίρονταν το χαβιάρι από τον ίδιο τον σεφ.

Σε αυτή τη φωτογραφία του 1970 φαίνεται ο σεφ της εταιρείας να προετοιμάζει τα γεύματα των επιβατών.

Όταν δεν έτρωγαν χαβιάρι και αστακό, οι επιβάτες της πρώτης θέσης, τη δεκαετία του ’70 ,γεύονταν τεράστιες πιατέλες με φρούτα, συμπεριλαμβανομένου και του ανανά, που τους σερβίρονταν σε ένα ευρύχωρο σαλόνι.

Προχωρώντας στο 1980, η τραπεζαρία της αεροπορικής εταιρείας έγινε λιγότερο λαμπερή και οι επιβάτες έτρωγαν από τους δίσκους που έχουμε συνηθίσει.

Τουλάχιστον είχαν την χαρά να δοκιμάζουν απολαυστικά κοκτέιλ.

Διαβάστε ακόμη:

http://www.mononews.gr/dania-neari-mousoulmani-apiloun-me-efarmogi-tou-islamikou-nomou/45118

Διαβάστε επίσης:

http://www.mononews.gr/article-prosochi-ta-chapia-viagra-pou-polounte-meso-tou-internet-ine-thanatifora/45070