Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Δε θέλουμε να σας ανησυχήσουμε, αλλά 1 εκατομμύριο λάτρεις του πορνό είδαν τα στοιχεία τους να βγαίνουν στη φόρα online

porn

Η πιο “ντροπιαστική” διαρροή πληροφοριών στο διαδίκτυο είναι πλέον γεγονός και σχετίζεται με το πορνό. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, που παρακολουθούν πορνό online, είδαν να στοιχεία τους να γίνονται γνωστά σε όλο το διαδίκτυο.

Η ιστοσελίδα ενηλίκων Brazzers επιβεβαίωσε πως προσωπικά στοιχεία  πολλών χρηστών παραβιάστηκαν και πλέον κυκλοφορούν παντού. Emails, usernames και κωδικοί είναι μερικά από τα δεδομένα που παραβιάστηκαν. Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του site Brazzers, Matt Stevens, επισήμανε: “Αυτό που έχει συμβεί μοιάζει με ένα περιστατικό, που έγινε το 2012 στο forum μας. Εκείνο οφειλόταν στην ευπάθεια του λογισμικού ‘vBulletin’ και σε καμία περίπτωση δεν ήταν σφάλμα της ιστοσελίδας μας. Άλλωστε, εμείς είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών μας.”

Η είδηση αυτή τάραξε πολύ κόσμο, όμως, ο Stevens έσπευσε να τους καθησυχάσει τους χρήστες. Σε κάθε περίπτωση, τους συμβούλευσε να αλλάξουν τους κωδικούς και τα usernames τους.

Ο μηχανικός λογισμικού Brett Thomas αναφέρει πως αν παρακολουθείτε πορνό στο διαδίκτυο, ακόμη και σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης, θα πρέπει να περιμένετε ότι σε κάποιο σημείο το ιστορικό περιηγήσεων ενδέχεται να δημοσιοποιηθεί και να συνδεθεί με το όνομά σας. Το σκεπτικό του Thomas είχε ως εξής: η μηχανή περιήγησής σας (Chrome, Safari, οτιδήποτε) έχει μια πολύ μοναδική διαμόρφωση και μεταδίδει όλα τα είδη των πληροφοριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας καθώς κάνετε κλικ στο διαδίκτυο. Βασικά αφήνετε “ίχνη”, όπως τα αποκαλεί ο Thomas (άλλοι προτιμούν τον όρο “δακτυλικά αποτυπώματα”), σε όλες τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε. Άρα, είναι σαν να συνδέετε ένα αποτύπωμα με ένα άλλο. Τέλος, ο Thomas υποστήριξε ότι “σχεδόν κάθε παραδοσιακή ιστοσελίδα που επισκέπτεστε εξοικονομεί αρκετά δεδομένα για να συνδέσετε το λογαριασμό χρήστη σας με τα δακτυλικά αποτυπώματα του browser σας, είτε άμεσα είτε μέσω τρίτων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

http://www.mononews.gr/terma-dikeologies-gia-sosivio-proino-treximo-engiisi-epangelmatikis-epitichias/71898

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

http://www.mononews.gr/ted-helen-fisher-as-milisoume-gia-tin-agapi-giati-agapame-giati-apatame/42861