• LIFE&STYLE

    Chateau V: Ένα παραμυθένιο παλάτι στο Κολοράντο εμπνευσμένο από τις Βερσαλλίες (video)


    Ένα εντυπωσιακό, σύγχρονο παλάτι, εμπνευσμένο από τα παραμύθια, στα βουνά του Evergreen στο Κολοράντο, βγαίνει ξανά προς πώληση μετά από εκτενή ανακαίνιση, αυτή τη φορά με ζητούμενη τιμή σχεδόν 60 εκατομμύρια δολάρια.

    Το ακίνητο, γνωστό ως Chateau V, άλλαξε χέρια πρώτη φοράτο 2021 για 9,5 εκατομμύρια δολάρια, αλλά τώρα προσφέρεται σε τιμή-ρεκόρ για την περιοχή του Ντένβερ.

    Αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από ευρωπαϊκά παλάτια

    Το Chateau V είναι γνωστό για τις αρχιτεκτονικές επιρροές του από εμβληματικά ευρωπαϊκά παλάτια, όπως οι Βερσαλλίες, κάτι που το καθιστά μοναδικό στο είδος του στις ΗΠΑ.

    Το γεγονός ότι βρίσκεται στην περιοχή του Evergreen, μόλις 45 λεπτά από το Ντένβερ, το καθιστά σπάνιο παράδειγμα πολυτελούς οικίας σε κοντινή απόσταση από μεγάλη μητρόπολη, που συνδυάζει, επίσης, γαλήνη και απομόνωση χάρη στα 35 στρέμματα γης του. 

    Εμπνευσμένο από το Biltmore Estate του George Vanderbilt στη Βόρεια Καρολίνα και το Παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία, το Chateau V χτίστηκε το 2015 και έχει μόνο δύο προηγούμενους ιδιοκτήτες.

    Ανακαίνιση με έμφαση στην τελειότητα

    Οι πρώτοι ιδιοκτήτες, οι Randall και Cynthia Veselka, ιδιοκτήτες της χρηματοοικονομικής εταιρείας DTI Credit, αφιέρωσαν 12 χρόνια και περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του, αλλά πούλησαν το ακίνητο πριν το ολοκληρώσουν. Ο σημερινός ιδιοκτήτης του, ο Chuck Bluth, αγόρασε το ακίνητο το 2021 και αφιέρωσε περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια και τρία χρόνια για να το ανακαινίσει πλήρως.

    Ο Bluth, που διευθύνει μια εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων με ειδίκευση στα πολυτελή οικιστικά έργα, δήλωσε ότι ερωτεύτηκε το σπίτι όταν το είδε για πρώτη φορά, αλλά ένιωσε απογοήτευση με την εσωτερική του κατάσταση. Παρά τις αρχικές του προθέσεις να το κατοικήσει ο ίδιος, η σύζυγός του δεν ήθελε να μετακομίσει, οπότε αποφάσισε να το μετατρέψει σε μία εντυπωσιακή ανάπτυξη. «Ήθελα να το κάνω τέλειο», δήλωσε, αναφερόμενος στην ανακαίνιση του σπιτιού.

    Θέση και διαμόρφωση

    Το Chateau V βρίσκεται σε μια έκταση 35 στρεμμάτων μέσα σε μια ιδιωτική κοινότητα με πύλες, γνωστή ως Eagles Nest Preserve. Σύμφωνα με τον Bluth, το ακίνητο προσφέρει απέραντη γαλήνη και απομόνωση, με την πρόσβαση να γίνεται μέσω ενός δρόμου σχεδόν ενός μιλίου, που καταλήγει σε έναν χώρο στάθμευσης 789 τετραγωνικών μέτρων. Η κύρια κατοικία, με εμβαδόν 2.015 τετραγωνικών μέτρων, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Jim VanderVorste και διαθέτει τέσσερις ορόφους που συνδέονται με ανελκυστήρα.

    Πολυτελή στοιχεία και εξωτερικοί χώροι

    Ανάμεσα στα πολυτελή χαρακτηριστικά του σπιτιού είναι ένα συντριβάνι από τη Γαλλία με γυναικεία μορφή και αετό, που δεσπόζει στον χώρο στάθμευσης, και δύο τεράστια μαρμάρινα λιοντάρια από την Ιταλία, βάρους 7.500 κιλών το καθένα, που ανταγωνίζονται τα διάσημα λιοντάρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης. Το σπίτι διαθέτει επίσης ένα θερμοκήπιο 116 τετραγωνικών μέτρων για τις 128 τριανταφυλλιές του Bluth, καθώς και μια στέγη γαλλικού στυλ που μοιάζει με σχιστόλιθο.

    Το σπίτι έχει συνολικά έξι σουίτες, καθεμία εξοπλισμένη με πλυντήριο και στεγνωτήριο, καθώς και δέκα μπάνια. Η κύρια σουίτα, η οποία εκτείνεται σε 232 τετραγωνικά μέτρα, διαθέτει μπαλκόνια τύπου Juliet, καθιστικό, τζάκι από ασβεστόλιθο και πολυτελές μπάνιο, μπαρ για καφέ, ψυγείο και δωμάτιο ασφαλείας. Στο κεντρικό σαλόνι, το ταβάνι υψώνεται στα 30 πόδια, δημιουργώντας μία αίσθηση μεγαλοπρέπειας.

    Άλλα σημαντικά στοιχεία είναι μία βιβλιοθήκη δύο ορόφων με δάπεδο από καρυδιά και μια οικογενειακή αίθουσα με ένα μπαρ που χρονολογείται από το 1885. Το σπίτι διαθέτει επίσης κινηματογράφο αξίας 350.000 δολαρίων, με οθόνη 110 ιντσών και ηχητικό σύστημα, εμπνευσμένο από έναν κινηματογράφο στο Sunset Boulevard του Λος Άντζελες, όπου ο Bluth πήγαινε όταν ήταν παιδί.

    Εξωτερικοί χώροι και επιπλέον παροχές

    Το εξωτερικό του σπιτιού δεν υστερεί σε πολυτέλεια. Υπάρχει θερμαινόμενη πισίνα, υδρομασάζ, εξωτερική κουζίνα και μπαρ, καθώς και άδεια για την εγκατάσταση ελικοδρομίου. Το ακίνητο έχει επίσης έναν ξενώνα 93 τετραγωνικών μέτρων με πλήρη κουζίνα και υπέροχη θέα στα βουνά.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Temple of Wings: Η ιστορική κατοικία των Getty πωλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ

    Η υποδειγματική αποκατάσταση του σπιτιού της σχεδιάστριας Melina Blaxland-Horne στην Πάτμο

    Ένα διαφορετικό Ταξίδι στην Τήνο



    ΣΧΟΛΙΑ