• LIFE&STYLE

    Το όνειρο του Silva για την κλήρωση του Europa League

    • NewsRoom


    Μετά τον αποκλεισμό του από την Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός στρέφει, όπως είναι φυσιολογικό,  την προσοχή του στην κλήρωση του Europa League που διεξάγεται, σήμερα, στις 14:00. Οι ερυθρόλευκοι, παρότι βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών, δε θα έχουν εύκολο έργο για την πρόκρισή τους στους 16 της διοργάνωσης, αφού οι αντίπαλοι, ως επί το πλείστον, είναι ιδιαίτερα δυνατοί. Ο Μάρκο Σίλβα, βέβαια, αναζητάει  μια συνέχεια της  πορείας της ομάδας του στην Ευρώπη και πιστεύει πως, στη συγκεκριμένη διοργάνωση, κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

    Ο Πορτογάλος τεχνικός, μάλιστα, με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι της NOVA, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το να ονειρεύεσαι είναι πάρα πολύ κοντά με το να έχεις φιλοδοξίες. Εμείς είμαστε μια ομάδα με πολύ υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες. Επομένως, κάνουμε και τέτοιου είδους όνειρα. Πραγματικά το Europa League είναι μια διοργάνωση που σου επιτρέπει να κάνεις τέτοιου είδους όνειρα. Όμως από την άλλη πλευρά θα πρέπει να περιμένουμε την κλήρωση για να δούμε με ποια ομάδα θα κληρωθούμε να αντιμετωπίσουμε, γιατί από αυτό θα εξαρτηθούν πολλά. Συμφωνώ πως το Europa League μοιάζει με ένα μικρό Champions League, γιατί συμμετέχουν σε αυτό τεράστιες ομάδες, πολύ σημαντικές ομάδες της Ευρώπης. Και σίγουρα θα είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες που κατάφεραν να περάσουν στη φάση αυτή. Όμως, έχουμε στόχους και θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται».

    marko silvaaa

    Ποιές είναι όμως οι ομάδες που θα ήθελε ο προπονητής του Ολυμπιακού να αποφύγει; Σε ποιες δε θα έλεγε όχι; Είναι γεγονός πως οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού κρύβουν πολλές παγίδες και ακόμα κι αν η ομάδα του Πειραιά είχε τη δυνατότητα να επιλέξει, σίγουρα θα βρισκόταν σε δίλημμα. Επιχειρώντας όμως να ξεδιαλύνουμε το τοπίο, ας δούμε παρακάτω ποιες ομάδες θα μπορούσαν να είναι μια βατή κλήρωση για τον Ολυμπιακό και ποιες θα ήθελε να αποφύγει πάση θυσία:

    Οι… θεωρητικά βατές:

    sion

    Σιόν: Η ελβετική ομάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον όμιλό της, αποκλείοντας τις Ρούμπιν Καζάν και Μπορντό και κατάφερε να μη χάσει σε δύο αγώνες απέναντι στη Λίβερπουλ. Παρότι είναι ένα καλό σύνολο και δέχεται γκολ με δυσκολία, το έμψυχο υλικό της δε μπορεί να τρομάζει τον Ολυμπιακό.

    Augsburg's Caiuby celebrates after scoring his side's second goal during the German Bundesliga soccer match between FC Augsburg and FC Schalke 04 at the WWK Arena stadium in Augsburg, Germany, Sunday, Dec. 13, 2015. (AP Photo/Matthias Schrader)

    Άουγκσμπουργκ: Η ομάδα της Γερμανίας στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση κατάφερε να προκριθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με ένα γκολ στις καθυστερήσεις απέναντι στην Παρτιζάν. Παρότι γερμανική ομάδα, δεν έχει τις εμπειρίες και το κατάλληλο δυναμικό σε σχέση με τους ερυθρόλευκους. Μεγάλο της αστέρι ο Ραούλ Μπομπαντίγια.

    midtjylland

    Μίντιλαντ: Ο δανέζικος σύλλογος, μπορεί να άφησε πίσω στον όμιλό την Κλάμπ Μπριζ και να προκρίθηκε, αλλά και μόνο που δέχθηκε 9 γκολ από την Νάπολι σε δύο ματς, δείχνει και τη δυναμικότητά της.

    Μακριά από:

    dortmund

    Ντόρτμουντ: Μπορεί, μετά την αποχώρηση του Γιούργκεν Κλoπ, να βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και να τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της, αλλά η γερμανική ομάδα έχει διατηρηθεί σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Η Ντόρτμουντ διαθέτει ένα πολύ δυνατό σύνολο με πολλά αστέρια όπως οι Παπασταθόπουλος, Ομπαμεγιάνγκ, Ρόις, Καγκάβα και Χούμελς και είναι ένα από τα αδιαμφισβήτητα φαβορί της διοργάνωσης.

    sevilla

    Σεβίλλη: Μπορεί να μη τα πήγε ιδιαίτερα καλά στο Champions League, αλλά η συγκεκριμένη διοργάνωση μπορεί, κάλλιστα, να θεωρηθεί σπίτι της. Η ομάδα του Έμερι έχει κατακτήσει τη διοργάνωση τις δύο τελευταίες χρονιές και είναι εδώ για να το ξανακάνει. Διαθέτει ένα πολύ δυνατό ρόστερ και θα θέλει να αποδείξει πως η κακή της πορεία φέτος  στην Ευρώπη μέχρι τώρα, είναι μια κακή παρένθεση.

    fiorentina

    Φιορεντίνα: Η πορεία της ιταλικής ομάδας είναι μέχρι τώρα εντυπωσιακή αφού βρίσκεται και στο πρωτάθλημα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά θέλει και να φτάσει και μέχρι τέλος στην ευρωπαϊκή αυτή διοργάνωση. Έχει ένα εξαιρετικό σύνολο και πολλούς ποιοτικούς παίκτες και θέλει να φτάσει μέχρι τέλους.

    Οι… παλιοί γνώριμοι:

    pereira

    Φενέρμπαχτσε: Η ομάδα του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, που δεν έφυγε με τις καλύτερες προϋποθέσεις από το λιμάνι, μπορεί να δυσκολεύτηκε να προκριθεί, να μην έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης, φέτος, αλλά, είναι αδιαμφισβήτητο, πως διαθέτει παίκτες αστέρια, όπως οι Βαν Πέρσι και Νάνι που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

    michel

    Μαρσέιγ: Ο Μίτσελ μπορεί να μην έχει καταφέρει να βάλει τη σφραγίδα του στο γαλλικό σύλλογο, αφού η ομάδα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και θεωρείται από πολλούς αναξιόπιστη. Διαθέτει ένα νεανικό σύνολο, αλλά με παίκτες-ηγέτες όπως οι Μανταντά και Ντιαρά, κανείς δε μπορεί να την υποτιμήσει.

    Να υπενθυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός, ως ισχυρός, έχει το πλεονέκτημα πως θα παίξει το πρώτο ματς εκτός έδρας, στις 18 Φεβρουαρίου και η ρεβάνς θα λάβει χώρα στις 25 Φεβρουαρίου στο γήπεδο ‘’Καραισκάκης’’.



    ΣΧΟΛΙΑ