Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Το Cambridge ετοιμάζει το ακριβότερο ΜΒΑ στον κόσμο: Το Doctor of Business Degree

«Σεισμό» στον τομέα ανώτατης εκπαίδευσης και των ΜΒΑs παγκοσμίως αναμένεται να προκαλέσει το περίφημο Πανεπιστήμιο του Cambridge με τη δημιουργία ενός νέου εκπαιδευτικού προγράμματος στον τομέα των επιχειρήσεων που προβλέπεται να αποτελέσει το ακριβότερο πτυχίο business σε όλο τον κόσμο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αποτελείται από τέσσερα χρόνια υποχρεωτικής φοίτησης και θα στοιχίσει στους επίδοξους σπουδαστές του 332,000 δολ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από την έρευνα της Ανώτατης Εκπαίδευσης ( Times Higher Education). Τα δίδακτρα για την απόκτηση του συγκεκριμένου πτυχίου είναι τεράστια, καθώς στο ποσό, των 332,000 δολ, δεν συμπεριλαμβάνεται τα έξοδα των φοιτητών, για την στέγαση και την διατροφή, γεγονός που το καθιστά ως ένα από τα πιο ακριβά πτυχία στον κόσμο.

Το “Doctor of Business Degree” θα έχει σχεδόν ίση αξία με ένα πρόγραμμα διδακτορικού (PhD), όπως τόνισε αντιπρόσωπος του γνωστού Πανεπιστημίου, συμπληρώνοντας πως η πρόταση δεν έχει πάρει ακόμη την τελική έγκριση λειτουργίας του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ετήσια δίδακτρα του τετραετούς προγράμματος, θα είναι ισάξια με εκείνα ενός ειδικού πτυχίου επιχειρήσεων, MBA, ενώ ταυτόχρονα το πρόγραμμα θα είναι ιδιαιτέρως μικρό και επιλεκτικό.

Το συγκεκριμένο πτυχίο είναι ιδιαιτέρως ακριβό, συγκριτικά με άλλα παρόμοια business πτυχία, όπως για παράδειγμα το Wharton School του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου της Pennsylvania, το οποίο έχει ένα διετές ενισχυμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο στοιχίζει στους σπουδαστές του περίπου στα 192,900 δολ.

Ωστόσο, η πρόταση αυτή δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτή από το συμβούλιο του Πανεπιστημίου, καθώς υπάρχουν πολλά μέλη του διοικητικού προσωπικού τα οποία εκφράζουν ήδη τις ανησυχίες του σχετικά με το εγχείρημα.

Διαβάστε επίσης: 

http://www.mononews.gr/pio-diasimo-zevgari-nikiase-to-thriliko-hamptons-enanti-enos-iperogkou-posou-photos/46888

Διαβάστε ακόμη: 

http://www.mononews.gr/pateras-ke-gios-kratousan-echmalota-anilika-pedia-sto-ipogio-tou-spitiou-tous/46899