• LIFE&STYLE

    Social media: Πώς τα χρησιμοποιούν οι Έλληνες

    social media


    Τι σχέση έχουν οι Έλληνες με τα social media; Φαίνεται πως οι Έλληνες χρησιμοποιούν το Twitter περισσότερο για να ενημερώνονται, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται το περασμένο καλοκαίρι με τα capital control, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για τα social media και το marketing.

    Ειδικότερα, το 45% χρησιμοποιεί το κοινωνικό δίκτυο για ενημέρωση, ενώ για το Facebook το 50% παρακολουθεί τους διαδικτυακούς φίλους του (like, share, chat) και μόνο το 8% για να ανεβάσει φωτογραφίες.

    Επιπλέον, όσον αφορά στο Facebook, τα στοιχεία  έδειξαν ότι το 19% των χρηστών κάνει like σε σελίδες με εμπορικό θέμα, το 12% σε εταιρίες και το 8% σε προϊόντα. Συγκριτικά με πέρσι, οι χρήστες το χρησιμοποιούν περισσότερο αφού το ποσοστό ανήλθε στο 23%, ενώ η ανησυχία τους έχει σχέση με την αξιοπιστία των πληροφοριών που λαμβάνουν με ποσοστό 45%.

    Παράλληλα, το Youtube που θεωρείται εξίσου αγαπημένο των Ελλήνων, χρησιμοποιείται για την ακρόαση μουσικής με ποσοστό 92%, ενώ το 41% αναζητεί βίντεο προκειμένου να τα δημοσιεύσει στο Facebook. Όσον αφορά τις διαφημίσεις που πετάγονται στην αρχή των βίντεο, το 67% δηλώνει ότι τις παρακάμπτει.

    Τέλος, τα smartphone αποτελούν κύριο τρόπο πρόσβασης στο ίντερνετ αφού το 62% των χρηστών συνδέεται στα social media μέσω των εφαρμογών που έχουν εγκαταστήσει, ενώ το 53% μέσω web.

    Στην σημερινή εποχή, είτε επαγγελματίες είτε όχι, όλοι είμαστε ενεργοί όσον αφορά τα social media. Οι περισσότεροι είμαστε ενεργοί χρήστες τους, καθώς έχουμε προσωπικούς λογαριασμούς στα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα, όπως Facebook, Twitter, LinkedIn και Instagram.

    Το πιθανότερο μάλιστα είναι πως η χρήση που κάνουμε σε αυτά είναι παρόμοια με αυτή που κάνουν οι υπεύθυνοι marketing μιας ιστοσελίδας. Ένα απλό post μας λοιπόν στα social media μπορεί να εξελιχθεί σε μια άκρως εμπορική κίνηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/pseftes-poso-efkolo-ine-na-tous-katalavis-amesos-piani-ke-gia-tous-politikous/65748

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/edo-tha-dite-giati-ta-agchodi-onira-ine-stin-pragmatikotita-kala-gia-sas/20293



    ΣΧΟΛΙΑ