• LIFE&STYLE

    Η Τσεχία αλλάζει το όνομα της… για να πουλήσει περισσότερη μπύρα!

    • NewsRoom


    Οι πολιτικοί της Δημοκρατίας της Τσεχίας επίσημα αλλάζουν το όνομα της χώρας σε, Τσεχία για να βοηθήσει αθλητικές ομάδες και εταιρίες να διαφημίστουν στο εξωτερικό. Η δήλωση του Προέδρου και του Πρωθυπουργού και αλλων επισήμων είναι οτι η χωρα θα ρωτησει τα Ηνωμένα Έθνη να αλλάξουν το όνομα επισημα στη βάση δεδομενων τους, εγκαίρως για τους Ολυμπιακούς του καλοκαιριού.

    Η δήλωση:

    “Το Υπουργείο Εξωτερικών θα ρωτήσει τα Ηνωμένα Έθνη να συμπεριλάβουν στη βάση δεδομένων τις σωστες αντιστοιχίες του ονόματος της χώρας στην επίσημη γλώσσα της καθεμιάς. Προτείνουμε να χρησιμοποιούν μια λέξη σε ξένες γλώσσες , σε περιστάσεις όπου δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούν το επίσημο όνομα της χώρας όπως: αθλητικές εκδηλώσεις, σκοπούς μαρκετινγκ κτλ.”

    Το επίσημο όνομα της χώρας θα παραμείνει “Δημοκρατία της Τσεχίας” αλλά “Τσεχία” θα γίνει η συντομευμένη εκδοχή του ονόματος.

    Η χώρα καθιερώθηκε το 1993 όταν η Τσεχοσλοβακία χωρίστηκε σε δύο χώρες – Τη Δημοκρατία της Τσεχίας και τη Σλοβακία. Επειδή το όνομα της χώρας είναι μεγάλο , οι εταιρίες συχνά διαφημίζουν το προϊον τους με τη λέξη “Czech” για να δείξουν απο ποιά χώρα έρχεται το προϊόν. Μια εταιρία που το κανει αυτο ειναι η Pilsner Urqell beer και εχει γραμμενο στο μπουκαλι “Παρασκευάζεται στο Plezen-Czech”Το πρόβλημα με τη λέξη “Czech” είναι οτι είναι αντικείμενο και δεν μπόρει να χρησιμοποιηθέι σωστα ως ουσιαστικό.

    Δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με την αλλαγή. Η υπουργός περιφερειακής ανάπτυξης Karla Slechtova δημοσιευσε στο Twitter την Πέμπτη οτι δεν της αρέσει του καινούριο όνομα επειδή οι ανθρωποι μπορει να τη μπερδέψουν με την Τσετσενία .

    Διαβάστε ακομα:

    http://www.mononews.gr/article-aunanismos-vs-sex-pia-ine-kaliteri-gimnastiki/38725



    ΣΧΟΛΙΑ