• LIFE&STYLE

    Αντίο κορδόνια! Έφτασε το θρυλικό Nike του Back to the Future που δένεται μόνο του

    • NewsRoom


    Κορδόνια τέλος! Ήρθε η ώρα να βάλεις τα ολοκαίνουρια Nike παπούτσια σου σαν άλλος Marty McFly (κατά κόσμον Michael J. Fox) στην ταινία-σταθμό των 80s Back to the Future, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού!

    giphy back to the future shoes

    Τον ερχόμενο Νοέμβριο η Nike κάνει πραγματικότητα άλλη μία έμπνευση των δημιουργών του Back to the Future και η επιστημονική φαντασία των 80s μετατρέπεται σε  μία ακόμη άνεση της σύγχρονης εποχής.

    back to the future

    Back-To-The-Future-2-Sneakers

    Το … ιστορικό λανσάρισμα της νέας δημιουργίας της Νike ανακοίνωσε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας Heidi Burgett, η οποία έγραψε στο Twitter ότι τα παπούτσια θα είναι διαθέσιμα “σε επιλεγμένα καταστήματα Nike” από τις 28 Νοεμβρίου.

    Η Burgett δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα καταστήματα πώλησης ούτε για την τιμή των παπουτσιών, όμως σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει πιθανότατα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη!

    Τα παπούτσια που είναι εμπνευσμένα από τα αυτά που φορούσε ο Michael J. Fox στο “Back to the future ΙΙ” λειτουργούν με ένα εσωτερικό καλωδιακό σύστημα από πετονιά και έναν αισθητήρα πίεσης στη σόλα. Τα κορδόνια σφίγγουν μόλις βάλεις μέσα το πόδι σου και μπορείς να προσαρμόσεις πόσο πιο σφιχτά ή χαλαρά, πιέζοντας ένα εξωτερικό ζευγάρι κουμπιών κοντά στη γλώσσα του παπουτσιού.

    Η παγίδα; Πρέπει να τα φορτίζεις. Φωτάκια LED είναι ενσωματωμένα στη φτέρνα και δείχνουν πότε σφίγγουν τα κορδόνια αλλά και πότε έχουν τα παπούτσια χαμηλή μπαταρία. Η φόρτιση διαρκεί μέχρι τρεις ώρες, αλλά κρατάει μέχρι δύο εβδομάδες.

    Γνωστά ως HyperAdapt 1.0, τα νέα παπούτσια της Nike χρειάστηκαν 10 χρόνια για να ολοκληρωθούν, κι ενώ απέχουμε περισσότερο από έναν μήνα από την ημερομηνία κυκλοφορίας τους, είναι ήδη σε εξέλιξη νέες βελτιώσεις. Οι σχεδιαστές της Nike ελπίζουν να καταφέρουν να προσαρμόζεται το παπούτσι στο πόδι αυτόματα. Αυτό θα είναι πολύ χρήσιμο ειδικά για αυτούς που τους αρέσει το τρέξιμο: εφόσον τα πόδια των αθλητών πρήζονται κατά το τρέξιμο, η αυτόματη προσαρμογή θα κάνει το τρέξιμο πιο άνετο. Tώρα πότε θα μπορούμε και να … πετάμε φορώντας τα, είναι μία άλλη ιστορία, ίσως όχι και πολύ μακρινή!

    Η φουτουριστική ταινία υπήρξε “προφητική” για πολλές τεχνολογικές καινοτομίες που είχε φανταστεί ο σκηνοθέτης και έχουν πλέον γίνει πραγματικότητα, όπως το ιπτάμενο skateboard, το video chat, οι τηλεδιασκέψεις, η τέλεια Pepsi, τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, το βιοκαύσιμο, τα drones, οι αυτόματοι πωλητές σε πρατήρια καυσίμων, το 3D ταινίες, οι flat οθόνες τηλεόρασης και τα πολλαπλά κανάλια και πολλές άλλες.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/westnet-apogioni-tin-empiria-tou-gaming-ta-nea-proionta-asus-rog/74766



    ΣΧΟΛΙΑ