Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
LIFE&STYLE

Ανοίγει τις πύλες του το πρώτο γυμνό εστιατόριο του Λονδίνου

Τις ήσυχες νύχτες του Λονδίνου πρόκειται να ταράξει η λειτουργία ενός νέου εστιατόριου, μέσα στο οποίο, το ντύσιμο θεωρείται προαιρετικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το εστιατόριο θα ανοίξει τις πόρτες του το Σάββατο, με τους πελάτες του να ακολουθούν σαν dress code τους, την απουσία ρούχων.

Η κεντρική ιδέα του εστιατορίου αφορά την προβολή και προώθηση ενός αισθήματος ελευθερίας και απομάκρυνσης από τον πουριτανισμό. Το ίδιο φαίνεται πως θα λειτουργεί χωρίς την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας ή κάποιου είδος αερίου, ενώ παράλληλα τα φαγητά του μενού θα σερβίρονται σε σπιτικά πήλινα πιάτα συνοδευμένα από βρώσιμα μαχαιροπίρουνα, μέσα σε ένα κατάμεστο από τα κεριά χώρο.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του, Seb Lyall, το θεματικό αυτό “naked restaurant” πρόκειται να προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στην νυχτερινή ζωή του Λονδίνου, προωθώντας ένα εξολοκλήρου απελευθερωτικό συναίσθημα.

Ο ίδιος, ακόμη επισήμανε πως οι εργασίες που έγιναν στον χώρο ήταν πολλές έτσι ώστε να καταφέρουν την βέλτιστη αλληλεπίδραση μεταξύ χώρου και γύμνιας. Με την χρήση του υλικού του μπαμπού σε όλα τα έπιπλα, όπως και τον φωτισμό του χώρου από τα κεριά το μαγαζί μεταμορφώνεται σε ένα μέρος απομονωμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα του κόσμου, ενώ ταυτόχρονα οι πελάτες απολαμβάνουν την “ελευθερία” τους.

Το εν λόγω, εστιατόριο, βρίσκεται στην περιοχή του Νότιου Λονδίνου και η χωρητικότητα του φτάνει τα 42 άτομα ενώ η λίστα αναμονής του φτάνει τις 40,000. Με την άφιξη τους, οι πελάτες ζητούνται να φορέσουν μια ειδική ρόμπα, την οποία έπειτα μπορούν είτε να κρατήσουν είτε όχι.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου αναφέρει, πως ο κόσμος ένιωθε ιδιαίτερα άνετος και φυσικός όταν έβγαλε τα ρούχα του, παίρνοντας μέρος στα δοκιμαστικά που έγιναν λίγες μέρες νωρίτερα. Ακόμη ο ίδιος συμπλήρωσε, πως κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών, οι παρευρισκόμενοι ένιωθαν ότι αποτελούσαν μέρος ενός κοινωνικού πειράματος, χωρίς να νιώθουν κάποιου είδος ντροπή στην θέα των γυμνών ατόμων.

Μέσα στον χώρο του εστιατορίου, υπάρχει ρητή απαγόρευση ως προς την χρήση κινητών τηλεφώνων, για τους ευνόητους λόγους, ένας κανόνας που μπορεί να κάνει τον κόσμο να νιώθετε ακόμη πιο εκτεθειμένος.

Το μενού του εστιατορίου κοστίζει £69, το οποίο συμπεριλαμβάνει πολλές επιλογές για τους χορτοφάγους αλλά και μη πελάτες του καταστήματος. Η ποιότητα του φαγητού επίσης είναι δεδομένη βασίζοντας τις συνταγές του μενού τους σε οργανικά προϊόντα.

Τέλος, ο ίδιος σημειώνει πως η ιδέα του εστιατορίου δεν είχε ως βάση την προώθηση του σεξουαλικού κομματιού στην θέα ενός γυμνού κορμιού, αλλά θέλει να τονίσει περισσότερο την ψυχική απελευθέρωση από αυτήν της σωματικής.

Διαβάστε επίσης: 

http://www.mononews.gr/meta-mamma-mia-abba-pali-mazi/51465