Fact: Οι UV ακτίνες του ηλίου είναι βλαβερές για το δέρμα. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι, όπως επίσης γνωρίζουμε τη σημασία της αντηλιακής προστασίας, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Με τέτοια πληθώρα πληροφοριών όμως γύρω από τα αντηλιακά, είναι πολύ πιθανό να πέσετε σε παγίδες και να πιστέψετε ανακρίβειες από μη αξιόπιστες πηγές. Για να μη θέσετε, λοιπόν, σε κίνδυνο την υγεία της επιδερμίδα σας και, κυρίως για να απολαύσετε το καλοκαίρι σας ξέγνοιαστα χωρίς εγκαύματα, σας παρουσιάζουμε τους 3 πιο κοινούς μύθους για τα αντηλιακά και την απάντηση των ειδικών σ’ αυτούς. Better safe than sorry λένε και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο!
Plus: Ανακαλύψτε τα αγαπημένα μας αντηλιακά προσώπου και σώματος για το καλοκαίρι.
Μύθος no1: Δεν χρειάζομαι αντηλιακό, αν πηγαίνω από το σπίτι στη δουλειά και το αντίστροφο
Λάθος! “Οι άνθρωποι νομίζουν ότι παθαίνουν ζημιά από τον ήλιο μόνο, αν πηγαίνουν στην παραλία, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια” αναφέρει η δερματολόγος Dr. Jeannette Graf. Ακόμη κι αν πεταχτείτε μέχρι το περίπτερο ή αν καθίσετε μπροστά από ένα παράθυρο, οι ακτίνες του ηλίου θα φτάσουν στο δέρμα σας. Αυτό συνεπάγεται αυτόματα, ότι πρέπει να φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα, 365 μέρες τον χρόνο, άσχετα με το αν έξω βρέχει, χιονίζει ή έχει σύννεφα. Πόσο μάλλον στην Ελλάδα που χαιρόμαστε τον ήλιο όλο τον χρόνο.
Μύθος no2: Τα φυσικά αντηλιακά είναι πιο ασφαλή από τα χημικά/συνθετικά
Ο όρος μη ασφαλής αντηλιακή προστασία δεν υφίσταται πλέον, όπως δηλώνει η Dr. Graf. Η τεχνολογία, άλλωστε, έχει κάνει τόσα βήματα που πλέον οι SPF συνθέσεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτές του παρελθόντος, ίσα ίσα “κλείνουν” μέσα τους όλη την σύγχρονη τεχνογνωσία για τις ακτίνες UVA και UVB. Έτσι, και τα φυσικά και τα χημικά αντηλιακά δεν ελλοχεύουν κανέναν απολύτως κίνδυνο για το δέρμα, ενώ η απουσία τους θέτει σε κίνδυνο την υγεία. Αν έπρεπε να διαλέξετε πάντως ένα από τα δύο, οι ειδικοί συστήνουν τις χημικές και αδιάβροχες συνθέσεις για το σώμα, και τις φυσικές για το πρόσωπο, καθώς τα ορυκτά που περιέχουν παρέχουν καλύτερη κάλυψη. Myth busted!
Note: Τα χημικά αντηλιακά ονομάζονται έτσι, γιατί περιέχουν συνθετικά προστατευτικά μόρια, ενώ στα φυσικά συναντώνται συστατικά, όπως ο ψευδάργυρος και τα οξείδια τιτανίου.
Μύθος no3: Δείκτες προστασίας μεγαλύτεροι του 50 είναι υπερβολικοί και περιττοί
Κατά κοινή ομολογία των δερματολόγων και των αισθητικών, όσο πιο μεγάλος ο δείκτης SPF, τόσο το καλύτερο. Πριν λίγα χρόνια μάλιστα, δείκτες SPF 75 και SPF 62 είχαν κάνει την εμφάνισή τους, αλλά με εντολή του FDA πλέον, όσοι είναι πάνω από 50 κατηγοριοποιούνται ως 50+. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οτιδήποτε κάτω από 50 είναι αναποτελεσματικό ή ότι αν επιλέξετε υψηλή προστασία δε χρειάζεται να ανανεώνετε το αντηλιακό σας κάθε 80 λεπτά. Αν βέβαια έχετε φωτοευαίσθητο ή γενικά ευαίσθητο δέρμα, έχετε έναν ακόμη λόγο για να ενδώσετε στα υψηλότερα αντηλιακά φίλτρα.
Ξέρατε ότι: Το νούμερο του αντηλιακού δείκτη αντιπροσωπεύει την προστασία από τις UVB ακτίνες.
Πηγή: www.glow.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H&M: 8 ολόσωμα μαγιό με ιδιαίτερα κοψίματα, για όσες θέλουν να το τολμήσουν φέτος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ZARA: Δέκα διαφορετικά σορτς για να είστε στη μόδα φέτος το καλοκαίρι!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Hot shorts: ανακαλύψτε τις 7 τάσεις της φετινής σεζόν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρυσή Βαρδινογιάννη-Νικόλαος Ντε Γκρες: Φήμες για γρήγορο γάμο
- ΥΠΕΝ: Διαθέσιμη η υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων
- Πάπας Φραγκίσκος σε Τραμπ: Στις Ηνωμένες Πολιτείες ας μην αφεθούν περιθώρια για αποκλεισμούς
- AΧΙΑ για ΔΕΗ: Μία από τις πιο ελκυστικές επενδυτικές προτάσεις στο ΧΑΑ