• LIFE&STYLE

    10 λόγοι για τους οποίους δεν είστε πλούσιοι

    • NewsRoom


    Ο καθένας λέει ότι θέλει να γίνει πλούσιος και υπάρχουν αρκετές συμβουλές για το πως θα καταφέρει να αποκτήσει περισσότερα χρήματα. Ποιες όμως είναι οι αιτίες που δεν είστε πλούσιοι; Tι είναι αυτό που σας κρατάει πίσω; Είναι εύκολο να πεις σε κάποιον πως θα κάνει κάτι, αλλά οι αλλαγές δεν μπορούν γίνουν μέχρι να ανακαλύψεις τη ρίζα του προβλήματος. Εδώ είναι 10 αιτίες για τις οποίες δεν είστε πλούσιοι:

    Έχετε τα πιστεύω της μεσαίας τάξης σχετικά με το χρήμα

    Mε άλλα λόγια δεν έχει σημασία πόσο έξυπνοι είστε ή πόσο καλά παρέχετε μία υπηρεσία ή παράγετε ένα προιόν. Αν είστε επικεντρωμένοι στην εξοικονόμηση σε σχέση με την απόκτηση, τότε δεν πρόκειται να ενταχθείτε στις τάξεις των πλουσίων.

    Πιστεύετε ότι οι πλούσιοι άνθρωποι είναι απατεώνες

    Η πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύουν ότι οι πλούσιοι άνθρωποι από την παιδική τους κιόλας ηλικία είναι απατεώνες, Η αλήθεια είναι ότι οι περιουσίες των πλουσίων χτίστηκαν μέσα από τη φιλοδοξία και το όραμα.

    Έχετε το φόβο της επιτυχίας

    Μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά μερικοί άνθρωποι φοβούνται την επιτυχία, γιατί είναι τρομοκρατημένοι για το τι θα μπορούσε να προέλθει από αυτή ακόμα κι αν όλα είναι θετικά. Σταματήστε να διακατέχεστε από το φόβο, αγκαλιάστε τον και χρησιμοποιήστε την ενέργεια και την ένταση του για να σας οδηγήσει στην κορυφή.

    Δεν πιστεύετε ότι αξίζετε να γίνετε πλούσιοι

    Ο μέσος άνθρωπος πιστεύει ότι ο πλούτος αποκτάται μόνο από τους τυχερούς ανθρώπους.Η αλήθεια είναι ότι σε μια καπιταλιστική χώρα, έχετε κάθε δικαίωμα να είστε πλούσιοι.

    Πιστεύετε ότι το χρήμα είναι η ρίζα του κακού

    Η βιβλική αναφορά, που υποστήριζε ότι η αγάπη του χρήματος είναι η ρίζα όλων των κακών, έχει παραποιηθεί από πολλούς, οι οποίοι λένε ότι το ίδιο το χρήμα είναι η ρίζα όλων των κακών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον κακό προγραμματισμό και την άγνοια όταν πρόκειται για το χρήμα. Η αλήθεια είναι ότι το χρήμα δεν εγγυάται την ευτυχία, αλλά κάνει τη ζωή πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.

    Φοβάστε ότι θα χάσετε τους φίλους σας από την μεσαία τάξη

    Αν χάσετε τους φίλους σας, επειδή θα πάτε σε μεγαλύτερο σπίτι, τότε δημιουργείται μία σημαντική ερώτηση “Ήταν πραγματικοί φίλοι σας”. Πιθανότατα είχατε φίλους, που σας γνώριζαν χρόνια και δεν ενδιαφερόσασταν για το πόσα χρήματα διέθεταν.

    Πιστεύετε ότι θα πρέπει να θυσιάσετε την οικογενειακή σας ζωή

    Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ μιας παγκόσμιας κλάσης επιτυχία και μιας ευτυχισμένης οικογενειακής ζωής. Αντί να χρησιμοποιείτε την οικογένειά σας ως δικαιολογία, χρησιμοποιήστε την ως κύριο κίνητρο για την υλοποίηση αυτού του επιτεύγματος.

    Πιστεύετε ότι οι πλούσιοι είναι αδίστακτοι

    Σε γενικές γραμμές, οι μάζες πιστεύουν ότι οι πλούσιοι είναι αδιάφοροι, εγωιστές και νάρκισσοι και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να καρπωθούν τα φορολογικά οφέλη από τις φιλανθρωπίες. Ωστόσο, η πλειοψηφία των πλουσίων δίνουν επειδή μπορούν. Οι πλούσιοι είναι μερικά από τα πιο γενναιόδωρα άτομα στον πλανήτη.

    Έχετε τον φόβο της αποτυχίας

    Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η αποτυχία είναι επώδυνη και θα πρέπει να αποφεύγετε, προκειμένου να διατηρούν την υπερηφάνεια τους και την αξιοπρέπειά τους. Σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν το εγώ τους, επιδιώκουν μόνο εκείνα τα πράγματα, που ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν. Η αλήθεια είναι ότι η αποτυχία είναι ένα απαραίτητο δομικό στοιχείο της μέγα-επιτυχία και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως δάσκαλοι.

    Είστε πάρα πολύ άνετοι

    Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν για τη σωματική, ψυχολογική και συναισθηματική άνεση. Αλλά για να γίνεις εκατομμυριούχος δεν είναι εύκολο, και η ανάγκη για την άνεση μπορεί να είναι καταστροφική. Θα πρέπει να μάθουν να είναι άνετα, ενώ λειτουργεί σε κατάσταση συνεχούς αβεβαιότητας. Για να γίνετε πλούσιοι υπάρχει ένα τίμημα που θα πρέπει να πληρώσετε, αλλά αν έχετε την ψυχική αντοχή να αντέξετε προσωρινά τον πόνο, μπορείτε να καρπωθείτε τη συγκομιδή του άφθονου πλούτου.



    ΣΧΟΛΙΑ