Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Βιέννη: Βόλτα στη «γευστική» πλευρά της πόλης

Βιέννη

Η Βιέννη αφήνει πίσω το παρελθόν της, που την ήθελε να είναι το κέντρο των συνεδριάσων των Ηνωμένων Εθνών και του Οργανισμού των Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών, και αναδεικνύεται σε πόλο έλξης επιχειρήσεων από όλη την Ευρώπη.

Ιστορικά, η Βιέννη αποτελούσε πάντοτε μια «γέφυρα» ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, ενώ η «παραμυθένια» αίσθηση της πόλης έχει ενισχυθεί με τους νέους πύργους γραφείων που προβάλλουν στις άκρες των 22 συνοικιών της, τις αναβαθμισμένες γειτονιές και τη δυνατότητα εύκολης μετακίνησης που προσφέρει, με αποτέλεσμα να είναι μία από τις πιο ευχάριστες πόλεις για να εργαστεί και να επισκεφτεί κανείς.

Και πρέπει να γνωρίζετε πως σε αυτή την πόλη δεν υπάρχει μόνο το βιενέζικο σνίτσελ και το currywurst (λουκάνικο με πατάτες τηγανιτές). Στη Βιέννη τα μεσημεριανά γεύματα είναι μεγάλα, τα βραδινά μικρότερα και οι Βιεννέζοι δειπνούν αργά.

Steirereck

Το διασημότερο εστιατόριο της πόλης, ένας χώρος «τυλιγμένος» στο ατσάλι, σερβίρει πιάτα της σύγχρονης ευρωπαϊκής κουζίνας. Το φαγητό του είναι σοβαρό, χωρίς όμως να είναι επιτηδευμένο. Το ψωμί, το μέλι και τα καλαθάκια με το τυρί σε κάνουν να δακρύζεις με την ομορφιά τους. Το δε σέξι και χαλαρωτικό Milchbar -βρίσκεται στον κάτω όροφο και αντικρίζει το κανάλι- είναι το -όχι και τόσο- κρυφό στέκι των επιχειρηματιών της πόλης.

Το εστιατόριο Steirereck

Plachutta

Ένα μικρό μαγαζί, αλλά ταυτόχρονα μία αξιόπιστη λύση, για να απολαύσετε βιενέζικο σνίτσελ ή το εξίσου διάσημο tafelspitz, μία σπεσιαλιτέ με βραστό μοσχάρι, λαχανικά και ζωμό.

Το Plachutta

Shiki

Η ιαπωνική κουζίνα στα καλύτερά της. Ο ιδιοκτήτης Joji Hattori είναι ένας από τους λόγους που αυτή η πόλη είναι τόσο «κουλ»: Πρόκειται για έναν εξαιρετικό βιολονίστα, γεννημένο στην Ιαπωνία -και απόγονο της οικογένειας που ελέγχει τη Seiko Holdings Corp.- ο οποίος μεγάλωσε στα μουσικά σχολεία της Βιέννης. Το εστιατόριο βρίσκεται κοντά στην όπερα και είναι πάντα ανοικτό μετά τις παραστάσεις.

Το ιαπωνικό εστιατόριο Shiki

Miznon

Το ισραηλινό μπεργκεράδικο της πόλης βρίσκεται στη «σκιά» του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Στέφανου και είναι γρήγορο στην εξυπηρέτηση, θορυβώδες και διασκεδαστικό. Τα υπέροχα μπιφτέκια του τα σερβίρει μέσα σε «μία φωλιά» χειροποίητης πίτας.

To μπεργκεράδικο Misnon

Café Bräunerhof

Εάν θέλετε το μεσημεριανό γεύμα να σας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο, για να δείτε τι εστί πραγματική Βιέννη με τις εφημερίδες σε ξύλινα ρολά και τα μουσικά όργανα στις γωνιές, τότε πρέπει να φάτε σε αυτό το θεματικό καφέ που συνδυάζει τη λογοτεχνία με τη μουσική. Παραγγείλετε το μοσχάρι είτε ως consommé, είτε ως στιφάδο με κόκκινο πιπέρι είτε στην αυστριακή παραλλαγή της μαγειρίτσας (beuschel). Τέλος, μην ξεχάσετε, το μοσχάρι γιαχνί, που περιλαμβάνει το συκώτι, την καρδιά και τους πνεύμονες, σερβίρεται στη μέση γι’ αυτό ετοιμάστε τα κουτάλια σας.

To Café Bräunerhof

Café Korb

Ένα καφέ διάσημο για τα θρυλικά γλυκά του (δοκιμάστε το struddel μήλου) αλλά και για την ποικιλία από λουκάνικα που θα βρείτε. Αν ήταν αρκετό για τον Sigmund Freud, φαντάζεστε…

To Café Korb

Zum Schwarzen Kameel

Το εστιατόριο «Μαύρη Καμήλα» σερβίρει καφέ και αγαπημένα βιενέζικα πιάτα σε έναν από τους διασημότερους δρόμους της πόλης, την οδό Graben. Από το σημείο αυτό μπορείτε να πάτε σε όλα τα διεθνούς φήμης καταστήματα πώλησης καφέ και σοκολάτας: το Julius Meinl, το Café Demel, το Café Central και το Café Landtmann.

To Zum Schwarzen Kameel

Loos American Bar

Ο Adolf Loos σχεδίασε αυτό το στολίδι των 290 τ.μ., με τα ημιδιαφανή πάνελ από όνυχα, τους καθρέπτες και την εξαιρετική οροφή. Όχι το καλύτερο ποτό στην πόλη αλλά σίγουρα το ομορφότερο μπαρ…

To Loos American bar

Das Loft

Στην κορυφή του Sofitel στην οδό Leopoldstadt, προσφέρει μία από τις πιο υπέροχες στιγμές, χάρη στη θέα, τη θεαματική πολύχρωμη οροφή και το πλήθος των millennials που πάνε εκεί.

H θέα από το Das Loft

Do & Co

Το φουτουριστικό κτίριο, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1990 από τον αρχιτέκτονα Hans Hollein, βρίσκεται στη μέση της Stephansplatz, της πιο διάσημης πλατείας της Βιέννης. Είναι ένα εστιατόριο, ένα ξενοδοχείο, ένα κλαμπ και ένα μπαρ, το οποίο διαχειρίζεται ο ντόπιος Τουρκοαυστριακός Attila Dogudan. Βάλτε καλά σας και θα έχετε την καλύτερη θέα στην πόλη, από το Onyx Bar που βρίσκεται στον έκτο όροφο.

Tο εστιατόριο Do & Co

Blaue Bar at the Hotel Sacher

Μικροσκοπικό και «βελούδινο», κάνει υπέροχα ποτά  όλες τις ώρες – και είναι ανοιχτό όλες τις ώρες.

Το Blaue Bar στο Hotel Sacher