Bao buns με καραμελωμένη πανσέτα από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε την πιο ζουμερή πανσέτα με bbq sauce και ούζο σε ψωμάκια bao buns! Τέλειο για κάθε ώρα της ημέρας!

Συστατικά

  • bao buns
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. πανσέτες χωρίς κόκαλο

Για τη σάλτσα bbq

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 50 γρ. ούζο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 200 γρ. κέτσαπ

Για το σερβίρισμα

  • ½ αγγούρι
  • 3 κ.γ. μαγιονέζα
  • ¼ ματσάκι κόλιανδρο
  • 10 γρ. σουσάμι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τις πανσέτες στο τηγάνι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα bbq

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη μαύρη μαλακή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το ξίδι, το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Βάζουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Προσθέτουμε την πάπρικα, την κέτσαπ και ανακατεύουμε.

Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ. 

ΠΗΓΗ: akis petretzikis 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνταγή για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα την πιο απολαυστική νηστίσιμη μηλόπιτα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίθανο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι: Γεμάτο άρωμα και γεύση!