ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Bao buns με καραμελωμένη πανσέτα από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε την πιο ζουμερή πανσέτα με bbq sauce και ούζο σε ψωμάκια bao buns! Τέλειο για κάθε ώρα της ημέρας!
Συστατικά
- 3 bao buns
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 800 γρ. πανσέτες χωρίς κόκαλο
Για τη σάλτσα bbq
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 4 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 4 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 50 γρ. ούζο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
- 200 γρ. κέτσαπ
Για το σερβίρισμα
- ½ αγγούρι
- 3 κ.γ. μαγιονέζα
- ¼ ματσάκι κόλιανδρο
- 10 γρ. σουσάμι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τις πανσέτες στο τηγάνι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα bbq
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη μαύρη μαλακή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε το ξίδι, το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Βάζουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Προσθέτουμε την πάπρικα, την κέτσαπ και ανακατεύουμε.
Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ.
ΠΗΓΗ: akis petretzikis