Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ούτε τώρα στο Ισραήλ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Πενς Τραμπ

Από αριστερά: Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των ΗΠΑ και Μάικ Πενς, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Δεύτερη αναβολή πήρε η προγραμματισμένη επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, στο Ισραήλ. Ο Αμερικανός επρόκειτο να κάνει μία μικρή περιοδεία στη Μέση Ανατολή τον προηγούμενο μήνα. Επισήμως, η αιτία για την πρώτη αναβολή ήταν η ψηφοφορία που θα γινόταν στη Γερουσία των ΗΠΑ για τη φορολογική μεταρρύθμιση. Ομως, η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη σε περίοδο αναβρασμού, έπειτα από την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Στη συνέχεια, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι ο Πενς θα επισκεφθεί το Ισραήλ για τις 14 Ιανουαρίου. Ομως, οι ισραηλινές αρχές διευκρίνισαν ότι δεν είναι προγραμματισμένο κάτι τέτοιο για αυτόν τον μήνα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, Εμάνουελ Νάχσον, δεν έδωσε καμία εξήγηση για την καθυστέρηση της επίσκεψης ενώ ούτε ο Λευκός Οίκος έχει κάνει κάποιο σχόλιο.