Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

ΝΔ: «Δεν έγινε καμία κουβέντα για το Σύνταγμα της πΓΔΜ»

Ο Τσίπρας δεν μπορεί να διαπραγματευθεί με βάση το εθνικό συμφέρων αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολιάζοντας τις δηλώσεις των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της πΓΔΜ μετά την συνάντηση των δύο ανδρών στο Νταβός.

Η Νέα Δημοκρατία επικεντρώνεται στο γεγονός πως από τις δηλώσεις απουσίαζε η οποιαδήποτε αναφορά στην αναθεώρηση του Συντάγματος της πΓΔΜ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Η επίλυση του προβλήματος μεταξύ της Ελλάδος και της πΓΔΜ έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας προκειμένου να αλλάξει το όνομα της και να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές θέσεις.

Για αυτή την κρίσιμη παράμετρο ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Ζάεφ έκαναν την παραμικρή αναφορά.

Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με βάση το εθνικό συμφέρον».

Φώφη Γεννηματά: Η εν κρυπτώ διπλωματία συνεχίζεται.

Για συνέχεια της εν κρυπτώ διπλωματίας κάνει λόγω η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. «Ο κ. Τσίπρας οφείλει τουλάχιστον να απαντήσει αν ανέλαβε δεσμεύσεις για την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας της ΠΓΔΜ χωρίς προηγούμενη λύση στο πρόβλημα» αναφέρει η Φώφη Γεννηματά και συνεχίζει:

«Από την άλλη μεριά, η σημερινή τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για μη λύση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, επιβεβαιώνει την πλήρη ακροδεξιά στροφή του και δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα».

Δυστυχώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξακολουθούν να διχάζουν τον Ελληνικό λαό παίζοντας στην πλάτη του παιχνίδια με τα εθνικά Θέματα», καταλήγει η Φώφη Γεννηματά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλέξης Τσίπρας: «Πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων» (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Κοτζιάς: «Η ΝΔ φταίει που άφησε στο Σκοπιανό να χτίζονται «αλυτρωτικοί Μεγαλέξανδροι»