• Ροή Ειδήσεων

    Η “μανία” του Αλέξη Τσίπρα για το Ερρίκος Ντυνάν και η αγωνία των αγωγών 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Η μανία του Αλέξη Τσίπρα και των Συριζαίων όλα να γίνουν κρατικά τινάζει στον αέρα τον διαγωνισμό για την πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Όπως γνωρίζετε ο Αλέξης Τσίπρας επί της ουσίας από το βήμα της ΔΕΘ έκανε λόγο για επιστροφή του νοσοκομείου στο Δημόσιο. Την στιγμή μάλιστα που ο διαγωνισμός πώλησης του Ντυνάν είναι σε εξέλιξη. Τέτοια σκηνικά μόνο στις υποανάπτυκτες χώρες γίνονται. Και τούτο διότι τρεις έως πέντε υποψήφιοι επενδυτές έχουν καταθέσει μη δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, ενώ οι τελικές οικονομικές προσφορές είναι προγραμματισμένο να κατατεθούν στις 15 Οκτωβρίου.

    Εδώ βέβαια υπάρχει ένα μείζον θέμα. Ο διαγωνισμός είναι διεθνής και μάλιστα με την σφραγίδα του SSM. Μάλιστα, έχουν καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές διεθνή funds τα οποία μπορούν να κάνουν μεγάλη φασαρία στην περίπτωση που αποκλειστούν αδίκως και χωρίς κανένα προφανή λόγο.  Μπορούν ακόμα και να κάνουν αγωγές για διαφυγόντα κέρδη. Γιατί όταν ένα fund μπαίνει σε μία τέτοια διαδικασία, πληρώνει δικηγόρους και ελεγκτικές εταρείες για να κάνουν τον οικονομικό έλεγχο της επιχείρησης (due dilligence), να καταρτίσουν τις προσφορές κλπ.  Επιπρόσθετα ένα μείζον θέμα είναι ότι μεταξύ των ενδιαφερομένων επενδυτών για το Ντυνάν είναι και το κρατικό επενδυτικό fund από το Αμπου Ντάμπι που συμμετέχει στο σχήμα που έχει επενδύσει στον Αστέρα Βουλιαγμένης. 

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο επενδυτικό κεφάλαιο έχει καταθέσει και την υψηλότερη μη δεσμευτική προσφορά ύψους 85 εκατ. ευρώ, ενώ το Ωνάσειο φέρεται να έδωσε μη δεσμευτική προσφορά ύψους 45 εκατ. ευρώ.  Πάντως απο την Τράπεζα Πειραιώς επισημαίνουν οτι θα τηρηθούν αυστηρά όλες οι διαδικασίες που προβλέπουν οι κανονισμοί του διαγωνισμού. 

    Η αγωνία για τις απολύσεις

    Η ουσία είναι μία. Η κυβέρνηση φοβάται ότι στην περίπτωση που μεταβιβασθεί σε ιδιώτη το νοσοκομείο μπορεί να γίνουν απολύσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Και τούτο διότι εάν το νοσοκομείο αλλάξει νομική μορφή, τότε αυτοδικαίως καταργούνται όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων. Άρα ο νέος ιδιοκτήτης είτε είναι το δημόσιο είτε ιδιώτης θα πρέπει να καταρτίσει νέες συμβάσεις με όλο το προσωπικό.  

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ