Η Rothschild και η MIG
Σήμερα είναι, λογικά, η ημέρα της κρίσης για το Υγεία. Η MIG έχει προσλάβει τη Rothschild ως σύμβουλο για τη διαδικασία, όχι τόσο για να τη βοηθήσει να επιλέξει, όσο για να αντιμετωπίσει, ανάμεσα από το Ιατρικό και το CVC, αυτόν που – αναγκαστικά – θα δυσαρεστήσει.
Μια μικρή ιστορία για τον Γιώργο Αποστολόπουλο
Όσοι έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν τους τελευταίους μήνες με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, ιδρυτή του Ιατρικού Κέντρου, βλέπουν μια λάμψη στη ματιά του κάθε φορά που γίνεται αναφορά το “Υγεία”. Ο επιχειρηματίας, όπως έχει γράψει η στήλη, δεν κρύβει ότι έχει πάρει προσωπικά την υπόθεση πώλησης του μεγαλύτερου ανταγωνιστή του. Οι περισσότεροι ίσως να μη θυμούνται πως ο Γιώργος Αποστολόπουλος προ αμνημονεύτων ετών, εργάζονταν ως υπάλληλος στο λογιστήριο και τη διεύθυνση προσωπικού του Υγεία, που ανήκε τότε στην οικογένεια Αρβανίτη. Με την πάροδο των χρόνων έφθασε να κατέχει τη θέση του γενικού διευθυντή.
Το 1984 ο επιχειρηματίας με καταγωγή από την Κόρινθο αποχωρεί, παίρνοντας μαζί του μια ομάδα γιατρών για να δημιουργήσει τη δική του νοσοκομειακή μονάδα μονάδα, ανταγωνιστική των πρώην αφεντικών του. Εκεί που βρίσκεται σήμερα το Ιατρικό Αθηνών, τότε βρισκόταν μια μικρή παιδιατρική κλινική, η οποία εξελίχθηκε στο σημερινό Ιατρικό Αθηνών. Σήμερα, ο όμιλος διαθέτει 8 νοσηλευτικές μονάδες, 1.200 κλινών συνολικά, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ο 77χρονος σήμερα Αποστολόπουλος ποτέ όμως δεν ξέχασε πως έφυγε από το Υγεία.
Τα δάνεια των 143 εκατ. ευρώ
Ανεξάρτητα τι θα γίνει με τη διεκδίκηση του Υγεία, ο όμιλος του Ιατρικού δεν έχει την ευχέρεια να μείνει θεατής των εξελίξεσων στον κλάδο. Η έλευση του CVC έχει αλλάξει τα δεδομένα και οδηγεί όλους τους παίκτες του κλάδου να βάλουν το χέρι στην τσέπη, είτε για το Υγεία, το Ντυνάν ή άλλες μονάδες. Μπορεί το Ιατρικό να αντεπεξέλθει στο ύψος των επενδύσεων που θα απαιτηθούν;
Ο όμιλος προέρχεται από την περυσινή αναδιάρθρωση ομολογιακών δανείων 131 εκατ.ευρώ από της Εθνική, Eurobank, Alpha.
Πέρσι και μετά από διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Πειραιώς, αναδιαρθρώθηκαν ομολογιακά δάνεια 131,9 εκατ. ευρώ που βάρυναν το «Ιατρικό», το οποίο ελέγχεται σε ποσοστό 41,03% από την οικογένεια Αποστολόπουλου.
Η Εθνική, η Alpha Bank και η Eurobank συναίνεσαν σε νέο ομολογιακό για 3+2 έτη (έως το 2020 + 2 έτη υπό την έγκριση ομολογιούχων) με χαμηλότερο επιτόκιο.
Το σύνολο του δανεισμού του ομίλου ανέρχεται σε 143 εκατ.ευρώ. Στο τέλος του 2017, ο Όμιλος είχαν εμπορικές απαιτήσεις ύψους 102,5 εκατ. ευρώ, καθαρές από προβλέψεις.
Η CNL Capital βλέπει εισαγωγή στο Χρηματιστήριο
Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται η CNL Capital. Στην εταιρεία κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών (ΕΚΕΣ) πρόεδρος είναι ο Παναγιώτης Λέκκας και Διευθύνων Σύμβουλος ο Νίκος Χλωρός.
Η CNL Capital συστήθηκε στα μέσα του 2014 για να προσφέρει χρηματοδοτήσεις στις ΜμΕ επιχειρήσεις τις οποίες το τραπεζικό σύστημα αδυνατεί να εξυπηρετήσει.
Είναι πολυμετοχική, με μετόχους 25 μικρομεσαίους επιχειρηματίες και την τελευταία τετραετία έχει συνάψει 28 ομολογιακά δάνεια με τις εταιρείες – πελάτες που συνεργάζεται. Η εισαγωγή θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Οι ΑΧΕΠΕΥ ενημερώνουν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη Folli
Αναμένονται εκπλήξεις μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ενημέρωσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τα μέλη του Χ.Α. που διακρατούν για δικό τους λογαριασμό τίτλους της FFG. Το θέμα δεν είναι οι Market makers και επίσης το εάν θα απαντήσουν όλοι…
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εποπτική αρχή έχει ζητήσει εγγράφως τις τελευταίες ημέρες από τα μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ΑΕΠΕΥ και τράπεζες, να ενημερώσουν την Επιτροπή για το κατά πόσον διακρατούν για ίδιο λογαριασμό τίτλους της FFG και ποιο είναι το ύψος της συγκεκριμένης συμμετοχής.