Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ροή Ειδήσεων

Επενδυτική «άπνοια» στο Χρηματιστήριο. Καθίζηση του τζίρου

office

Χαμηλότερα από την αρχή των συναλλαγών, κινείται ο Γενικός Δείκτης τιμών, καταγράφοντας μικρά κέρδη της τάξης του 0,6% (από +1,61% στην αρχή των συναλλαγών) ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται μόλις στα 12,6 εκατ. ευρώ, τρεις ώρες πριν τη λήξη της συνεδρίασης.

Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι αγορές της Ευρώπης, παρά το αρχικό ενθουσιασμό, φαίνεται ότι το  sell -off των προηγούμενων ημερών, άφησε ανοιχτές…πληγές.

Στην αγορά ομολόγων, αποκλιμακώνεται η απόδοση κατά 1,71% στο 10ετές ομόλογο, στο 4,424%.

Μεγάλη η συνδρομή του ΟΤΕ σήμερα στο δείκτη, με τη μετοχή να ενισχύεται στα 9,735 ευρώ (+2,26%) ενώ  η Goldman Sachs αναβάθμισε τη μετοχή του ΟΤΕ σε «buy» από «neutral» με τιμή στόχο τα 13,10 ευρώ από 13,4 ευρώ προηγουμένως.  Η αύξηση της τιμής στόχου αντανακλά περιθώρια ανόδου 38% βάση του χθεσινού κλεισίματος της μετοχής.

Όπως αναφέρει στο mononews, ο κ. Τάκης Ζαμάνης, διαχειριστής χαρτοφυλακίων της Beta Χρηματιστηριακής, «Το πολιτικοοικονομικό περιβάλλον στην χώρα μας και ειδικότερα οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της οικονομίας μας για τα επόμενα δυο με τρία χρόνια  προκαλούν μεγάλη ανασφάλεια και αβεβαιότητα κάτι που αποτυπώνεται στις τιμές των μετοχών του χρηματιστηρίου αλλά και στις αποδόσεις των ομολόγων μας . Θα προσέθετα επίσης ότι  η κατάσταση στην εγχώρια αγορά επιβαρύνεται και από την κακή συγκυρία στο διεθνές χρηματιστηριακό περιβάλλον. Με τα δεδομένα αυτά ο αριθμός των επενδυτών που ασχολούνται με την χώρα μας, συνεχώς συρρικνώνεται. Παρόλα αυτά, οι πιέσεις στις μετοχές παρασύρουν και υγιείς μετοχές χαμηλότερα που θεωρώ ότι με αρκετή υπομονή και πιο μακροχρόνιο επενδυτικό ορίζοντα, δημιουργούν ευκαιρίες για επιλεκτικές τμηματικές αγορές».

Στον αντίποδα, ο ΟΠΑΠ υποχωρεί 1,64% ή 0,14 ευρώ, λίγο παραπάνω από το προμέρισμα που είναι «κομμένος» σήμερα (0,10 ευρώ , καθαρό ποσό μετά από φόρους 0,085 ευρώ ανά μετοχή.  Πιέσεις δέχεται ξανά η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία υποχωρεί 2,31% και η Jumbo (-0,98%).

Οριακά κέρδη 0,31% για τον τραπεζικό κλάδο με τη Eurobank (+1,1%), την Alpha Bank (+0,95%) ενώ η ΕΤΕ υποχωρεί 1,47%. Σταθεροποιητικά κινείται η μετοχή της Τρ. Πειραιώς στα 1,17 ευρώ.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η ΜΙΓ ενισχύεται 6% στα 0,0735 ευρώ, η Cenergy κινείται 0,91% υψηλότερα στα 1,108 ευρώ και η Intralot σημειώνει κέρδη 1,54%.

Στην αγορά παραγώγων, τα ΣΜΕ των ΕΤΕ  μονοπωλούν το ενδιαφέρον με 10.507 συμβόλαια, ενώ οι όγκοι των τελευταίων ημερών είναι κυρίως Intraday κινήσεις, καθώς δεν υπάρχει κάποια μεγάλη διαφοροποίηση στο open interest.