Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.: Μνημόνιο συνεργασίας με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας Κύπρου

Σωτήρης Μπερσίμης, πρόεδρος ΕΟΠΥΥ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (Ο.Α.Υ.) Κύπρου υπεγράφη την Παρασκευή 18 Μαΐου, στη Λευκωσία, για θέματα σχετικά με την έρευνα και την αναπτυξιακή πορεία των δύο Οργανισμών.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Σωτήρης Μπερσίμης – ο οποίος μετά από σχετική πρόσκληση επισκέφθηκε τον Ο.Α.Υ. στην Κύπρο – και ο Πρόεδρος του Ο.Α.Υ. κ. Θωμάς Αντωνίου.  Προηγήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τον υπουργό Υγείας Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Πιο αναλυτικά, το Μνημόνιο θέτει συγκεκριμένους στόχους οι οποίοι μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αξιοποίηση της τεχνογνωσίας των δύο Οργανισμών, ενίσχυση της έρευνας και της ανάπτυξης καθώς και βελτίωση της θέσης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και των δυο φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό, τα πεδία συνεργασίας που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα αφορούν: