Άρωμα γυναίκας στο deal της ΤITAN
Η μεταφορά της έδρας της εταιρείας Τιτάν στο εξωτερικό ήταν προδιαγεγραμμένη και γι’ αυτήν είχαν μιλήσει τα στελέχη της διοίκησης της ανοικτά στην γενική συνέλευση των μετόχων στις αρχές Ιουνίου. Η αγορά το περίμενε πολύ νωρίτερα. Σήμερα η στήλη θα ρίξει φως στο παρασκήνιο της υπόθεσης, η οποία εξελισσόταν με εντατικούς ρυθμούς από τις αρχές του 2018 και το… μενού της έχει τον οξύ ανταγωνισμό μεταξύ των ξένων επενδυτικών τραπεζών που ήθελαν να πάρουν την δουλειά αλλά και την σωστή χημεία μεταξύ δύο ισχυρών γυναικών…
Οι δύο κυρίες που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να επιτευχθεί ο άθλος της μεταφοράς της έδρας της Τιτάν στις Βρυξέλλες με είσοδο της μετοχής στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών και Παρισιού είναι:
Η διευθύντρια στρατηγικού σχεδιασμού του Τιτάνα Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου-Μπενοπούλου και η επικεφαλής του wholesale banking της HSBC στην Ελλάδα Ελένη Βρεττού.
Η Αλεξάνδρα αποτελεί “κολώνα”, όπως την αποκαλούν της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν και έμπιστη σύμβουλο του αδελφού της και ισχυρού άνδρα της εταιρείας Δημήτρη Παπαλεξόπουλο. Πολύτιμος συνεργάτης της είναι ο έμπειρος οικονομολόγος και τραπεζίτης Μιχάλης Κολακίδης, ο οποίος επέστρεψε στον Τιτάνα το 2014 (εργάζονταν από το 1994 έως και το 2000 στην θέση του οικονομικού διευθυντή) και ανέλαβε σύμβουλος στρατηγικής του ομίλου.
Το δίδυμο του στρατηγικού σχεδιασμού μαζί με την ισχυρά κυρία του banking Ελένη Βρεττού έφεραν εις πέρας το deal, η ολοκλήρωση του οποίου θα γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2019 καθώς απαιτούνται μια σειρά από εγκρίσεις εντός και εκτός συνόρων.
Θα σταθούμε, όμως, στο ρόλο, κυρίως όμως στην ικανότητα της HSBC να πάρει την δουλειά. Η στήλη πληροφορείται πως η ανάληψη του project δεν ήταν περίπατος…
Κι αυτό όταν οι ξένες επενδυτικές τράπεζες “μυρίστηκαν” την δουλειά ξεκίνησε στο παρασκήνιο ένας σκληρός ανταγωνισμός με μεγάλα σπίτια του εξωτερικού όπως Goldman Sachs, Deutsche Bank να διασταυρώνουν τα ξίφη τους τόσο μεταξύ τους όσο και με την HSBC που είχε μπει κι αυτή στο παιχνίδι!
Η HSBC κατάφερε να πάρει την δουλειά και όσοι γνωρίζουν λένε ότι η χημεία των στελεχών με την ηγεσία της ΤΙΤΑΝ έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να γύρει η πλάστιγγα και ο όμιλος να δώσει το mandate στην Αγγλική Τραπεζα με σημαντική παρουσία και στην Ελλάδα.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η HSBC, αναλαμβάνει σημαντικά projects (ακόμη και την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ μέσω της πώλησης των λιγνιτικών μοναδων) και απειλεί την παντοκρατορία μεγάλων ξένων επενδυτικών τραπεζών επί ελληνικού εδάφους.
Ο Γκότσης και η ισχυρά οικογένεια της Folli Follie
Εκεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ειναι απίστευτοι τύποι. Καποια στιγμή που θα λήξει η θητεία τους θέλω να ξέρω εαν θα γράψουν στο βιογραφικό τους την υπόθεση Folli Follie. Γκοτσης και λοιποί ειναι δια παντός στιγματισμένοι οτι άφησαν την οικογένεια Κουτσολιούτσου (το μεγαλύτερο σκάνδαλο παγκοσμίως) να κάνει οτι θέλει. Σπίτια ενεχυριάζει, κότερα πουλάει γενικά τους κάνουν οτι θέλουν. Α , να μην ξεχάσουν να τους στείλουν δώρα ενα μπουκάλι κρασί.
Θα τα ανοίξει ποτέ ο Δουζόγλου;
Ο ομογενής επιχειρηματίας “φάντασμα” όπως αποκαλούν στην αγορά τον ομογενή επιχειρηματία από την Βενεζουέλα Θόδωρο Δουζόγλου, έχει σκοπό να ανοίξει τα ξενοδοχεία που αγόρασε ή έχει “βίτσιο” να τα κρατάει κλειστά; Εκτός κι αν έχει άλλη ατζέντα όπως έλεγε στην στήλη πηγή με γνώση των πραγμάτων.
Και εξηγούμε: Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με την πηγή, ο επιχειρηματίας που ακόμη κι η φωτογραφία του, η οποία κυκλοφορεί τα ελληνικά media δεν είναι σίγουρο 100% ότι απεικονίζει τον ίδιο ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας, να τα αγοράζει για να τα μοσχοπουλήσει σε περίοδο ανόδου της ελληνικής οικονομίας.
Είναι μία εξήγηση που έχει λογική. Διαφορετικά για ποιο λόγο έχει πάρει το φιλέτο δίπλα στην παλαιά Βουλή (κτίριο πρώην ΟΤΕ), το ξενοδοχείο “Μιστραλ” στην Καστέλλα, το Πεντελικόν στην Κηφισιά, βίλες και το ξενοδοχείο “Λητώ” στην Μύκονο και όλα τα έχει κλειστά;
Απαντήσεις δεν έχουν προς το παρόν δοθεί καθώς ο Θόδωρος Δουζόγλου σιχαίνεται την δημοσιότητα, ζει μεταξύ Καράκας και Βόρειων Προαστίων και κανένας, πλην ελαχίστων, δεν τον γνωρίζουν…
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Μπλόκο» Στουρνάρα στο σχέδιο των τραπεζών για το νέο IRIS
- Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με τις μετοχές των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Eurobank, τον χρυσό και το πετρέλαιο
- O Σαμαράς, οι μετοχές, το ΜΜ και ο Ηλιάδης, ο «Τρελαντώνης» και οι 6, η BSB στο ΧΑ, ο Κούστας και η ηθοποιός της βιντεοκασέτας, η απαίτηση του pirouetter, τι λέει η EDISON για τα media και η συγκίνηση του Χατζηδάκη
- Έξι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν ρευστότητα 2, 5 δισ. δολάρια και πέντε εξασφαλισμένα έσοδα 14,65 δισ. δολάρια!