ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ:

Ειδική Digital Έκδοση Mononews

Συμπεριλαμβάνονται

What lies ahead:
AI in Business

ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΕΣ AI
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ MOTOR OIL

Οόμιλος Motor Oil, πρωταγωνιστώντας διαχρονικά στον ενεργειακό κλάδο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, έχει διαρκώς το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, με γνώμονα την αδιάκοπη εξέλιξη και βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, αξιοποιεί συστηματικά τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας και ειδικότερα της τεχνητής νοημοσύνης, κατά πρώτο λόγο σε επίπεδο προληπτικής συντήρησης, ένα στοιχείο που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία κάθε βιομηχανίας, ενώ δείχνει επίσης έντονο ενδιαφέρον για τη χρήση της ως προς τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας, επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση κόστους.

Παράλληλα, η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης δεν περιορίζεται μόνο στη διύλιση πετρελαίου, αλλά επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, όπως είναι η πρόγνωση της παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), κάτι που είναι κρίσιμο για το ενεργειακό μείγμα των εγκαταστάσεων του ομίλου. Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό για τον όμιλο να γνωρίζει εκ των προτέρων την ισχύ που θα παράγουν τα αιολικά πάρκα, οι ανεμογεννήτριες και τα ηλιακά πάνελ, ώστε να μπορεί να ρυθμίζει την προμήθεια ενέργειας από εξωτερικούς παρόχους.

Ακόμα, ο όμιλος Motor Oil δίνει έμφαση στο πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να υποστηρίξει τον σχεδιασμό του δικτύου των νέων πρατηρίων σε όλη τη χώρα και τις υπηρεσίες που αυτά θα προσφέρουν. Ταυτόχρονα, πρόσφατα η εταιρεία εξέτασε τη δυνατότητα της δυναμικής τιμολόγησης (dynamic pricing), με στόχο τη διερεύνηση μεθόδων σωστής αποτίμησης των παρεχόμενων προϊόντων, υλικών και υπηρεσιών της στην αγορά.

Η Motor Oil βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία εξέλιξης, για να συνεχίσει να προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες σε όλους

Με στόχο τον διαρκή εκσυγχρονισμό των βασικών λειτουργικών δομών του, ο όμιλος δοκιμάζει λύσεις τεχνητής νοημοσύνης και στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών μέσω chatbots, που πλέον θεωρούνται βασικό εργαλείο για τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Με την ενσωμάτωση του καινοτόμου συστήματος Microsoft Copilot for M365, έχει επιτύχει σημαντική αύξηση της αποδοτικότητας του, ενισχύοντας κάθε εργαζόμενο με έναν ψηφιακό βοηθό, που μπορεί να επιταχύνει τον χρόνο διεκπεραίωσης μονότονων διαδικασιών και να βοηθήσει στην συγκέντρωση γνώσης, μεταμορφώνοντας τις εργασιακές του διαδικασίες και επιτρέποντας στο προσωπικό του να επικεντρώνεται σε πιο στρατηγικές εργασίες. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης και στις νομικές υπηρεσίες, καθώς και στον ιδιαίτερα απαιτητικό τομέα του commodity trading.

Παράλληλα, μία από τις στρατηγικές προτεραιότητες του ομίλου Motor Oil είναι η συνεχής επένδυση ενσωμάτωσης των τεχνολογιών αιχμής στις δεξιότητες των ανθρώπων της. Αυτό αποδεικνύεται και από το μεγάλο πρόγραμμα με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη που δρομολογεί, μέσα από τη δημιουργία του «AI Center of Excellence», το οποίο θα επιτρέψει στον όμιλο να αξιοποιήσει τον πλούτο των δεδομένων του.

Πιο αναλυτικά, με το «AI Center of Excellence», ο όμιλος Motor Oil φιλοδοξεί να αξιοποιήσει πλήρως τα δεδομένα που διαθέτει, αναπτύσσοντας τα δικά της μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης, μετατρέποντάς τα σε πολύτιμες πηγές γνώσης για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων και τη βελτίωση της λειτουργικής του αποτελεσματικότητας. Η ανάπτυξη και η ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, ενισχύει την ικανότητα του ομίλου να παραμένει στην πρωτοπορία του κλάδου και να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις προκλήσεις της αγοράς.

Η Motor Oil βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία εξέλιξης, επενδύοντας στην καινοτομία και την τεχνολογία για να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της και να συνεχίσει να προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες σε όλους.

Με την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων προηγμένων τεχνολογιών, ο όμιλος Motor Oil διαμορφώνει το μέλλον του ενεργειακού τομέα, παραμένοντας πιστός στις αξίες της βιωσιμότητας και της καινοτομίας.