ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ έκανε σήμερα την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19, στο στρατιωτικό νοσοκομείο Bégin του Σεν Μαντέ, κοντά στο Παρίσι, ένας εμβολιασμός που στοχεύει στο να καθησυχάσει τους Γάλλους, μετά τη σύντομη αναστολή της χρήσης του, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Δεν ένιωσα τίποτα, δεδομένου ότι αντέχω κάπως τον πόνο», σχολίασε ο Γάλλος πρωθυπουργός, ηλικίας 55 ετών. Δύο ώρες νωρίτερα, η Ανώτατη Αρχή Υγείας της χώρας (HAS) έδωσε το πράσινο φως για την επανάληψη «χωρίς καθυστέρηση» του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, συστήνοντας τη χορήγησή του στους 55 ετών και άνω.
Μπροστά στον κίνδυνο δυσπιστίας εκ μέρους ενός τμήματος του πληθυσμού, ο Καστέξ είχε ανακοινώσει από την Τρίτη ότι θα εμβολιαστεί «πολύ σύντομα», εάν ήρετο η αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca, χαρακτηρίζοντας το εμβόλιο αυτό «χρήσιμο», παρά τις ανησυχίες σχετικά με πιθανές παρενέργειες.
Διαβάστε επίσης:
Κορονοϊός: Κατά πόσο η νόσηση με COVID-19 προσφέρει προστασία από την επανα-λοίμωξη;
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελίν: Αύξηση 11% στον ενοποιημένο τζίρο το 2024 – 46% στα EBITDA
- Prodea: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της MHV – Αποκτήθηκε σχεδόν 20% έναντι 92,3 εκατ. ευρώ
- Το υπουργείο Ναυτιλίας προκήρυξε 122 άγονες ακτοπλοϊκές επιδοτούμενες γραμμές
- Φλωρίδης: Η κυβέρνηση δεν θα σταθεί εμπόδιο στη Δικαιοσύνη για διερεύνηση ποινικών ευθυνών πολιτικών
