ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τρεις ημέρες πρόσθετης άδειας σε όσους δημόσιους υπαλλήλους είναι γονείς παιδιών που νοσούν με Covid-19 θεσμοθετεί ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.
Παράλληλα, επεκτείνεται το πλέγμα ευνοϊκών ρυθμίσεων που έχει διαμορφώσει η Κυβέρνηση και στους γονείς εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, τα παιδιά των οποίων νοσούν από κορωνοϊό COVID-19, προκειμένου να είναι σε θέση να τους παράσχουν την προσήκουσα φροντίδα.
Ειδικότερα, με τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του δικαίου ανταγωνισμού για την ψηφιακή εποχή» προβλέπεται χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού λόγω νόσησης τέκνου – μαθητή έως τη Γ΄ Τάξη Γυμνασίου – με κορωνοϊό COVID-19, η οποία χορηγείται για χρονικό διάστημα έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, εκ των οποίων οι τρεις (3) πρώτες ημέρες απουσίας καταγράφονται από την υπηρεσία ως δικαιολογημένη απουσία λόγω νόσησης τέκνου με κορωνοϊό COVID-19 και οι δύο (2) τελευταίες ημέρες απουσίας αποτελούν κανονική άδεια.
Παράλληλα, επεκτείνεται και στους δημοσίους υπαλλήλους νοσούντων ανήλικων τέκνων η δυνατότητα για:
- παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, εφόσον αυτό είναι δυνατό με βάση τα καθήκοντα που ασκεί ο/η υπάλληλος,
- παροχή εργασίας κατά πλήρες ωράριο σε διαφορετικό χρόνο από το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας της υπηρεσίας, παροχή εργασίας με μειωμένο ωράριο εργασίας, μέχρι και 25% ημερησίως.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρίστος Δήμας για ΕΟΔΑΣΑΑΜ: Μέρος του πορίσματος βασίστηκε σε θεωρίες συνωμοσίας
- Phoenix Vega Mezz: Στα €59,6 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2024
- Πιερρακάκης: Δεν είμαστε η κυβέρνηση του «δώσε τα όλα» – Δε συζητάμε την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού
- ΣτΕ: Συνταγματικό το εκλογικό σύστημα του ν. 4804/2021 για την κατανομή των εδρών του περιφερειακού συμβουλίου
