Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Βατόπουλος για κορονοϊό: Πιθανή η παράταση του lockdown – Τι είπε για Θεσσαλονίκη

Το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown που ισχύει στη χώρα μας για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού αφήνει ανοιχτό, ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γνωρίζουν οι επιστήμονες αν μπορούμε να ξαναβγούμε έξω μετά τις 30/11, ενώ σημείωσε ότι το άνοιγμα θα γίνει όπως και την προηγούμενο καλοκαίρι.

Δύσκολη είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει γίνει τεράστια διασπορά του ιού στην κοινότητα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν 32% θετικότητας του ιού, κάτι που υποδεικνύει ότι το lockdown θα συνεχιστεί.

Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως η χρήση μάσκας και τα άλλα μέτρα θα μείνουν μαζί μας όλο το χειμώνα και πως θα χρειαστεί πολύς καιρός για να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος.

Ερωτηθείς αν θα κάνει το εμβόλιο απάντησε πως «φυσικά θα κάνω το εμβόλιο. Είμαι υγειονομικός και ανήκω στις ευπαθείς ομάδες».

Μεταξύ άλλων τόνισε πως ο κόσμος πρέπει να βγαίνει από το σπίτι μόνο όταν είναι ανάγκη.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Πόλεμος» για το ΕΣΥ – «Ασφυξία» στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Παράκληση Άλμπερτ Μπουρλά (Pfizer): Να φοράτε τις μάσκες σας 

Καιρός: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία – Πού επιμένουν οι βροχές

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση