• ΥΓΕΙΑ

    Βασίλης Κικίλιας (Delphi Forum): Την Πέμπτη το σχέδιο του υπ. Υγείας για τις διακομιδές από τα νησιά

    Κικίλιας: Είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2022 ο τουρισμός θα πρωταγωνιστήσει

    Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού


    Την Πέμπτη πρόκειται να παρουσιάσει ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, τη στρατηγική του υπουργείου Υγείας για τις διακομιδές, το testing και το υγειονομικό σύστημα στα νησιά, όπως είπε μιλώντας στο Delphi Forum.

    Όπως είπε το σχέδιο αυτό όμως δεν αρκεί και πρέπει όλοι να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας.

    Όπως είπε,  “ήμασταν ειλικρινείς με τον κόσμο από την αρχή, λέγοντας ότι θα έχουμε κρούσματα και θα τα αντιμετωπίσουμε. Και τώρα  θα παρουσιάσω την Πέμπτη τη στρατηγική μας για τις διακομιδές, το tersting και το υγειονομικό σύστημα στα νησιά μας που σε ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό θα πάρουν το μεγαλύτερο βάρος. Πρόκειται για ενίσχυση των δομών υγείας με παραπάνω προσωπικό, την ενίσχυσή τους με μέτρα ατομικής προστασίας και με δυνατότητα testing και την ενίσχυσή τους με δυνατότητα αεριοκομιδών ή πλωτών διακομιδών. Αυτό είναι ένα σχέδιο που έχουμε εκπονήσει με την πολιτική προστασία υπό την εποπτεία της Προεδρίας της Κυβέρνησης και θα το παρουσιάσουμε στην ελληνική κοινωνία.

    Προφανώς αυτό το σχέδιο από μόνο του δεν επαρκεί. Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας και οι κανόνες υγιεινής και να συνεχιστεί η καλή παράδοση που ξεκινήσαμε αυτούς τους μήνες”.

    Δεύτερο κύμα πανδημίας -Πρέπει να σεβαστούμε όλοι τον κόπο του διπλανού μας

    Αναφορικά με το δεύτερο κύμα πανδημίας, σημείωσε: “Είναι πιθανό να υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας και με δεδομένο ότι επιτρέπουμε τον τουρισμό θα πρέπει να περιμένουμε και κάποια κρούσματα, όπως ήδη είδαμε.

    Ακολούθως υπέδειξε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε σήμερα την πανδημία:

    “Μια συμβουλή που θα έδινα είναι να μην εφησυχάσουμε και μη βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Υπάρχει η κοινή λογική, η Αριστοτελική μεσότητα, η αίσθηση προστατεύω τον εαυτό μου και τους γύρω μου και υπάρχουν και οι Ελεγκτικοί Μηχανισμοί του κράτους, οι οποίοι είναι επιβεβλημένο να κάνουν αυτούς τους ελέγχους προκειμένου να εφαρμόζονται οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί. Πρέπει να σεβαστούμε όλοι τον κόπο του διπλανού μας. Είναι άδικο να πειθαρχούν 9 μαγαζιά και να μην πειθαρχεί το ένα.

    Όταν τηρούνται οι κανόνες είναι πιο εύκολο να κάνουμε τη δουλειά μας. Όταν δεν τηρούνται μπορεί να πάμε και ένα και δύο βήματα πίσω, κάτι που δεν θα θέλαμε να συμβεί. Ας προσέξουμε για να μπορέσουμε να χαρούμε το καλοκαίρι όπως θέλουμε”.



    ΣΧΟΛΙΑ