Επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή το πρωί, εκτός απροόπτου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερωθεί για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Υγεία και θα ζητήσει, αναφέρουν οι πληροφορίες, να επιταχυνθούν έτι περαιτέρω οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων.

1

Σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αναμένεται να ετοιμάσει τις σχετικές παρουσιάσεις, που θα κάνει στη συνάντηση, με τις δράσεις, τα αποτελέσματα και τις προτεραιότητες για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, οι Υφυπουργοί Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος και οι Γενικοί Γραμματείς Λίλιαν Βιλδιρίδη και Άρης Αγγέλης, υπό την καθοδήγηση του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, εργάζονται πυρετωδώς, έχοντας ως βασικό στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το ΕΣΥ.

Στο Υγείας ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι δίνει τεράστια σημασία στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα γραφειοκρατίας και άμεσης εξυπηρέτησης.

Θεωρεί, δε, βαρύνουσας σημασίας το να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, που αφορούν πρωτίστως στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς αυτά πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να υπενθυμίσει τη βασική προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης περί της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας – είχε μιλήσει χαρακτηριστικά για την τετραετία της Υγείας – και για αυτόν τον λόγο θα ζητήσει χειροπιαστά αποτελέσματα.

Σε εξέλιξη εμβληματικά έργα

Το τελευταίο διάστημα ο Υπουργός Υγείας έχει ανεβάσει ταχύτητα. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του βλέπουν εκ του σύνεγγυς τα έργα ανακαίνισης στα νοσοκομεία, κάνουν συναντήσεις με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων, συλλέγουν στοιχεία.

Εξάλλου σε λίγο καιρό θα σταλούν σε 4 εκατομμύρια πολίτες τα ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση των υπηρεσιών του Δημοσίου, ενώ παράλληλα προχωρά και ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει και το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Πρόκειται για σχέδιο, στο οποίο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πιστεύει πολύ, καθώς εκτιμά ότι θα «ξεκλειδώσει» τις πολύωρες αναμονές και τη συνεπαγόμενη ταλαιπωρία των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερωθεί και για το πώς πάνε οι εφημερίες των Κέντρων Υγείας, που ξεκίνησαν πρόσφατα.

Ο κ. Γεωργιάδης αναμένεται να αναφερθεί στη συνδρομή των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και στο πώς αξιοποιούν οι πολίτες την ηλεκτρονική εφαρμογή MyHealth.

Ακόμη αναμένεται να συζητηθούν τα παράπονα και οι καταγγελίες των πολιτών, όπως αυτά εκφράζονται εδώ και λίγους μήνες στα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών/τριών Υπηρεσιών Υγείας των Νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Στη σύσκεψη, που θα γίνει, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού, αναμένεται να τονιστεί μία, ακόμη, φορά πως δεν υπάρχει πίστωση χρόνου στα θέματα υγείας.