ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διευκρινίσεις για τον Προσωπικό Γιατρό έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι γιατροί αυτοί την στιγμή καλύπτουν το 70% της χώρας, σημειώνοντας ωστόσο ότι η γεωγραφική κατανομή τους δεν είναι καλή.
Τα προβλήματα, όπως είπε παρατηρούνται κυρίως στην Αττική, στην Θεσσαλονίκη, σε ακόμα 2-3 πόλεις και στα νησιά, κυρίως του νοτίου Αιγαίου, γι’ αυτό όπως σημείωσε θα ανοίξουν κι άλλες ειδικότητες
«Χτίζουμε ένα νέο θεσμό και είναι λογικό να χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα να λειτουργήσει», υπογράμμισε ο κ. Θεμιστοκλέους, αναφέροντας ότι «τα πρώτα καλά δείγματα θα τα έχουμε από τον Ιανουάριο του 2023 και σε ένα χρόνο από σήμερα οι πολίτες θα πάρουν την φροντίδα που χρειάζεται».
Όπως είπε 3200 γιατροί έχουν ενταχθεί στον πρόγραμμα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν πρόστιμα μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί πρόστιμο σε όσους δεν βρίσκουν γιατρό να εγγραφούν.
Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι η πρώτη επίσκεψη στον Προσωπικό γιατρό θα είναι 30 λεπτά για να συμπληρωθεί ο ηλεκτρονικός φάκελός του.
Τόνισε ότι δεν αλλάζει η σχέση του πολίτη με τον γιατρό, καθώς και ότι ο προσωπικός γιατρός είναι μια έξτρα παροχή. «Ο πολίτης μπορεί να μείνει στον γιατρό που ήδη έχει», σημείωσε και τόνισε ότι δεν μπλοκάρεται η συνταγογράφηση.
Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ακόμα ότι όποιος δεν έχει βρει γιατρό, να περιμένει. Όπως είπε θα βρεθούν γιατροί τους επόμενους μήνες, δεν χρειάζεται να κάνει τώρα εγγραφή και δεν θα μπει κανένα πρόστιμο.
Διαβάστε επίσης:
Παγώνη: Πρέπει όλοι να κάνουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο κορονοϊού και γρίπης
ΕΟΔΥ: Στα 72 τα συνολικά κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση