Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη, καθώς θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν 14 φοιτητές που είχαν παρευρεθεί σε πάρτι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Πρόκειται για το πάρτι που έγινε το Σάββατο σε προαύλιο χώρο του ΑΠΘ για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών.

Το «παρών» έδωσαν περίπου 1.500 φοιτητές, σύμφωνα με πληροφορίες.

Μετά τον εντοπισμό των 14 θετικών κρουσμάτων στους φοιτητές, σε τεστ υποβλήθηκαν και άλλοι φοιτητές προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση της διασποράς του κορονοϊού από το συγκεκριμένο πάρτι.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι «το Αριστοτέλειο έχει πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στους χώρους του».

Ο πρύτανης του ΑΠΘ ακόμη δήλωσε ότι «εκτιμήσεις για τον όγκο των συμμετεχόντων φοιτητών, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι εξωπραγματικές και δεν προκύπτουν, ούτε από εικόνες που κυκλοφόρησαν, ούτε και από τον όγκο των σκουπιδιών που μαζεύτηκαν και καταγράφηκαν σε ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών».

«Μιλάμε για κάποιες δεκάδες φοιτητών, που συγκεντρώθηκαν σε τρία σημεία του campus. Έξω από την Πολυτεχνική Σχολή, όπου υπάρχει άμεση πρόσβαση από κεντρικό δρόμο η συμμετοχή έγινε μεγαλύτερη, καθώς η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον και άλλων φοιτητών που κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης», διευκρίνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Θέλουμε ένα ζωντανό πανεπιστήμιο, που ανήκει στους φοιτητές μας, όμως τους καλούμε να σταθούν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να αντιληφθούν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συμμετοχή τους σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως και σε αντίστοιχες σε διάφορα σημεία της πόλης, που πραγματοποιήθηκαν τις ίδιες ώρες χθες το βράδυ», υπογράμμισε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπαϊωάννου ανέλαβε πρωτοβουλία, ώστε να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, για την προώθηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων της πόλης, για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού και την αποφυγή εκδηλώσεων που μπορεί να επιδεινώσουν την επιδημιολογική εικόνα της πόλης.

Η Θεσσαλονίκη, κατάφερε μετά το καλοκαίρι να κρατήσει τον κορονοϊό σε αρκετά καλά επίπεδα, ωστόσο τον τελευταίο καιρό βρέθηκε στο δεύτερο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη και αν τέτοιες εικόνες συνεχιστούν, το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατάσταση θα αλλάξει προς το χειρότερο.

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση