Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σε «συναγερμό» η Θεσσαλονίκη για τον κορονοϊό: Αυστηροποιούνται τα πρωτόκολλα με εντολή Ζέρβα, εξετάζονται έκτακτα μέτρα

Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Εντολή για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό και την ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του, έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, καλώντας αντιδημάρχους και διευθυντές δημοτικών υπηρεσιών να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίστηκε νέος κύκλος απολυμάνσεων στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται διάφορες δημοτικές υπηρεσίες. Είχαν προηγηθεί απολυμάνσεις στο αμαξοστάσιο του δήμου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σειρά πήρε το κτίριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης και το Σαββατοκύριακο θα ακολουθήσουν το δημαρχιακό μέγαρο και το κτίριο όπου στεγάζεται η Πολεοδομία.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, το δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη και την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται.η.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξετάζεται η επιβολή έκτακτων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές και κυρίως στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.