Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΥΓΕΙΑ

Ψηφιοποίηση ιατρικών αρχείων στο ΕΣΥ – Ποιες εταιρείες θα μοιραστούν 103 εκατ. ευρώ

o υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

o υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Σε 8 εταιρείες ανατέθηκε να προχωρήσουν στην ψηφιοποίηση εκατομμυρίων ιατρικών αρχείων στο ΕΣΥ. Ένα ακόμη βήμα προς τον πολυαναμενόμενο ψηφιακό φάκελο υγείας του ασθενούς.

Το… χάος με τα παραπεμπτικά των εξετάσεων, τα αποτελέσματά τους, τις ιατρικές διαγνώσεις, τις απεικονιστικές εξετάσεις, τις καρτέλες των ασθενών και άλλα έγγραφα, που φυλάσσονται σε 127 δημόσια νοσοκομεία τα τελευταία πέντε χρόνια, καλούνται να οργανώσουν 8 εταιρείες και κοινοπραξίες, όπως ανακοίνωσε η Κοινωνία της Πληροφορίας.

Πιο συγκεκριμένα οι εταιρείες αυτές θα μοιραστούν 103 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εκτελέσουν το έργο, που αφορά στην ψηφιοποίηση μια σειράς περίπου 200 εκατομμυρίων αρχείων, για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας.

Οι εταιρείες, που ανέλαβαν τα 8 επιμέρους έργα, είναι οι VODAFONE, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΟΤΕ, Uni Systems, Κοινοπραξία ΓΚΛΟΜΠΙΤΕΛ, NETCOMPANY -INTRASOFT – QUALCO, NOVA – PROFILE και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Ψηφιοποίηση ιατρικών αρχείων στο ΕΣΥ

Η ψηφιοποίηση των ιατρικών αρχείων του ΕΣΥ δεν είναι απλή υπόθεση και υπολογίζεται να πάρει 19 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί.

Το εν λόγω έργο βρίσκεται εντός της Συμφωνίας – Πλαισίου για το Έργο: «Ψηφιοποίηση Αρχείων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Η αξία του ανέρχεται στα 14.725.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (2.850.000 ευρώ) για κάθε έναν από τους 8 αντισυμβαλλόμενους.

Το έργο θα προχωρήσει με:

Τι περιλαμβάνει το έργο

Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει:

Σκοπός της ψηφιοποίησης είναι η δημιουργία ενός ψηφιακού, δικτυακού συστήματος, που θα επιτρέπει την πρόσβαση σε ιατρικές πληροφορίες, που αφορούν στο ιατρικό ιστορικό των ασθενών, οι οποίοι χρειάστηκε κάποια στιγμή να νοσηλευθούν σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης

Αίρονται οι περιορισμοί στις διαγνωστικές εξετάσεις ασθενών με σοβαρές παθήσεις