ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Συμμαχία για τα Εμβόλια (Gavi), που οργανώνουν το σύστημα διανομής εμβολίων κατά της Covid-19 στις μη προνομιούχες χώρες, προβλέπουν ότι η αποστολή των πρώτων παρτίδων θα γίνει εντός του πρώτου τριμήνου του 2021, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.
Ο μηχανισμός Covax (Covid-19 Vaccine Global Access- Παγκόσμια Πρόσβαση στο εμβόλιο κατά της Covid-19) «έχει εξασφαλίσει περί τα δύο δισεκατομμύρια δόσεις», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο ΠΟΥ έχει θέσει ως στόχο τα δύο δισεκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του 2021.
Με τις πρώτες αποστολές θα εμβολιασθεί το υγειονομικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές υπηρεσίες. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα ακολουθήσουν τα εμβόλια που προορίζονται για τον γενικό πληθυσμό και ο στόχος είναι να έχει εμβολιασθεί το 20% του πληθυσμού των χωρών που συμμετέχουν στον Covax μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Ο εμβολιασμός θα συνεχισθεί το 2022, οπότε και θα επιτευχθεί μεγαλύτερη κάλυψη του πληθυσμού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ζελένσκι: Να μη χαριστεί κανένα έδαφος στον Πούτιν
- Τι ισχύει τελικά με τα οικόπεδα σε 10.000 μικρούς οικισμούς – Η απάντηση του ΣτΕ
- Βρετανία: Περισσότεροι από 10.000 μετανάστες έφτασαν στη Βρετανία διαπλέοντας τη Μάγχη από τις αρχές του έτους
- Κωνσταντινούπολη: Δεκάδες συλλήψεις έπειτα από κάλεσμα για διαδηλώσεις την Πρωτομαγιά
