Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΥΓΕΙΑ

ΠΟΥ: Όχι στα «διαβατήρια ανοσίας» σε ανθρώπους που είχαν μολυνθεί και θεραπεύθηκαν

ΠΟΥ: Προειδοποιεί τις χώρες να προετοιμαστούν για σημαντική αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Γκεμπρεγέσους

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα πως δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι άνθρωποι που έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό και θεραπεύθηκαν, έχουν αποκτήσει αντισώματα και επομένως ανοσία στον ιό και είναι προστατευμένοι από ένα δεύτερο κύμα μόλυνσης.

Σε δήλωση που εξέδωσε, ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να δοθούν «διαβατήρια ανοσίας» ούτε «πιστοποιητικά μη επικινδυνότητας» σε πρόσωπα που είχαν μολυνθεί, υπογραμμίζοντας πως η εν λόγω πρακτική μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου, καθώς οι άνθρωποι αυτοί ενδέχεται να θεωρήσουν πως μπορούν να αψηφούν τις οδηγίες.

Η Χιλή ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως θα αρχίσει να χορηγεί «διαβατήρια υγείας» σε ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τη νόσο. Αφού θα ελέγχονται για να διαπιστωθεί αν έχουν αναπτύξει αντισώματα ώστε να αποκτήσουν ανοσία στον ιό, θα μπορούν να επιστρέφουν αμέσως στη δουλειά τους.