ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Πορτογαλία, που πλήττεται από μια έκρηξη των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, θα περιορίσει τις μετακινήσεις των πολιτών της προς το εξωτερικό για τις επόμενες 15 ημέρες, αρχής γενομένης από την Κυριακή, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Εντουάρντο Καμπρίτα.
“Εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, για το επόμενο δεκαπενθήμερο θα περιοριστούν οι μετακινήσεις, από αέρος, ξηράς και θάλασσας”, ανέφερε στο κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση για την ανανέωση της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης.
Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.
Από την περασμένη εβδομάδα η Λισαβόνα διέκοψε την αεροπορική σύνδεσή της με το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ από αύριο σταματούν και οι πτήσεις από και προς τη Βραζιλία. Θα επανέλθουν επίσης οι έλεγχοι στα σύνορα, μήκους 1.200 χιλιομέτρων, με την Ισπανία.
Σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στην Πορτογαλία 16.423 νέα κρούσματα και 303 θάνατοι από την Covid-19.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Ισπανία: Ρίχνει την ευθύνη στην ΕΕ για τις καθυστερήσεις των εμβολίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΥΠΠΟ: Ψεύτικος λογαριασμός της Λίνας Μενδώνη στα social media
- Dior: Ο Jonathan Anderson επιλέχθηκε για το Dior Men σε μία απόπειρα ανανέωσης του brand
- Bloomberg: Κλιμακώνεται η ένταση στην Υεμένη – Εξετάζεται κι άλλη επίθεση κατά των Χούθι από ΗΠΑ και Άραβες
- Ρωσία: Αφαιρεί τους Ταλιμπάν από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων
