ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εξέφρασε σήμερα ο γιατρός- ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.
«Ο μεγάλος φόβος είναι ότι θα έχουμε επανάληψη του περασμένου καλοκαιριού την περίοδο Ιουλίου- Αυγούστου. Τώρα, με τα αφρικανικά στελέχη, το 4.5, ο ιός μπορεί να φέρει ακόμα χειρότερες εκπλήξεις. Οι εν λόγω παραλλαγές της Όμικρον είναι αρκετά παθογόνες και πάρα πολύ μεταδοτικές. Ήδη, υπάρχουν ανησυχητικά φαινόμενα», επισήμανε ο επιστήμονας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ο γιατρός-ερευνητής τόνισε ότι το καλοκαίρι θα καθορίσει και τον χειμώνα και αναφέρθηκε στους 3 μύθους γύρω από τον κορονοϊό:
1. Η πανδημία τελείωσε
2. Τα εμβόλια προστατεύουν απόλυτα
3. Ο ιός θα γίνει γριπούλα.
«Ο ιός δεν ήταν ποτέ γριπούλα και δε θα γίνει ποτέ και προκαλεί σοβαρές βλάβες», τόνισε ο κ. Παυλάκης.
«Όλοι έχουμε κουραστεί, θέλουμε να κάνουμε πράγματα, αλλά πρέπει να κοιτάμε την προστασία μας. Το καλύτερο είναι να κάνουμε τεστ συχνά και αν βγαίνει θετικό, να μην κυκλοφορούμε. Αυτή είναι η πρώτη γραμμή άμυνας», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν πρέπει να γίνει τέταρτη δόση εμβολίου, ο γιατρός υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι που νόσησαν με κορονοϊό, δεν χρειάζονται επαναληπτική δόση για τους επόμενους 4-6 μήνες, ωστόσο είναι αναγκαία για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.
Διαβάστε επίσης:
Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη για τον ιό HPV στην Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Βγαίνουν αγορές στις τράπεζες και τον Μυτιληναίο, ιστορικό υψηλό ο ΟΛΠ
- Ψηφιακό φροντιστήριο: Άνοιξαν σήμερα τα τεστ προσομοίωσης για τις Πανελλαδικές – Και συστηματικές επαναλήψεις
- Ντόναλντ Τραμπ: Από το Rose Garden του Λευκού Οίκου τα αποκαλυπτήρια για τους δασμούς – Ανησυχία για το παγκόσμιο εμπόριο
- Κακοκαιρία: Που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες- Σαρώνει Κρήτη και Ανατολικό Αιγαίο – «Βροχή» 112 σε Κρήτη, Χίο, Σάμο, Ικαρία (βίντεο)
